1 év alatt fel lehet készülni emelt biológia és kémia/fizika érettségire?
1. Lehetséges-e a felkészülés ennyi idő alatt önállóan (sajnos magántanárra nincs pénzem) úgy, hogy jó eredményt is érjek el? Teljesen a rendelkezésemre állna ez az év, passziváltatnám a tanulmányaim az egyetemen.
2. Kémiára vagy fizikára lenne "könnyebb" felkészülni? Én kémiára gondoltam, bár mindkét tárgy "mumusom", vagyis anno ötös voltam mindkettőből, de azok csak jegyek, egyiket sem értettem/értem igazán.
3. Ha lehetséges a felkészülés, milyen könyveket ajánlanátok, vagy hogyan kezdjek neki?
Privátban is írhattok, szívesen fogadok minden érdemi választ 🙂. Előre is köszönöm.
Attól függ, hogy alapból milyen szinten vagy ezekből. nulláról elég nehéz, főleg magántanár nélkül, kémiából egy nagy katyvasz ami az interneten van, a mozaikos könyvek még a legjobbak, de azokban sincs benne minden, a feladatgyűjtemény tele van hibával.
A fizikáról nem tudok nyilatkozni, de én természettudományos tagozaton voltam gimiben, 4 éven keresztül volt heti 4-6 kémiánk és így sem lett mindenki emeltje 80% fölötti. Persze ez a saját képességeiden is múlik, rólad nem tudok nyilatkozni.
Szerintem ha tényleg csak ezzel foglalkozol, fel tudsz rá készülni. Napi 8-10 óra tanulás, tele az internet segítséggel, az előző évi érettségik megoldással.
A mozaikos könyvek nem a legjobbak, de sikerülhet felkészülni.
Orvosira kémia kell inkább.
Ismerős kislány tanárral készült, szerintem ez neked is kellene, ha gyenge vagy kémiából. őt felvették.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy tanárral könnyebb lenne, nagyon jó lenne tanárral készülni, csak sajnos nem engedhetem meg anyagilag, így marad az önálló felkészülés, ebből kell kihoznom a legtöbbet.
Maga az érettségi ára sem lesz olcsó mulatság sajnos ...
Hát ha nem is kimagaslóan jóra, de azért nagyon örülnék, ha 70-80%-ra meg tudnám írni mindkét érettségit.
Sajnos, mint már többször is írtam, a tanár nem megoldható, akkor esetleg lehet jobban járnék a fizikával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!