Miskolchoz legközelebb hol tudok pszichológiát tanulni?
Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
Ebből neked legközelebb Debrecen lehet.
2022. márc. 14. 18:22
2/19 A kérdező kommentje:
Tehát tömegközlekedéssel kb ugyan az táv(legalábbis menetidő szerint) mint pest :/
3/19 A kérdező kommentje:
Örülnék ha a sulit bírnám fizetni, nem hogy lakhatást.
Pszichológiára tényleg elég magas a ponthatár, de azért közel sem az elérhetetlen kategória.
Töri és egy idegen nyelv jól megy? Tegyél belőlük emelt érettségit. 85% ha megvan mindkettőnek, akkor az 440, az már egész jó Debrecenbe.
Kolit is tudsz kérni, elsősöknek viszonylag könnyen megadják, az úgy potom pénz (~15-25k/hónap).
2022. márc. 14. 19:48
5/19 A kérdező kommentje:
Töri, biosz az jól megy, az angol az 0 vagy annál kevesebb:/ Bár töriből az évszámok nem a legjobb barátaim, de érettségin én voltam a legjobb így is az évfolyamon belőle, mondjuk nem gimibe jártam. (elvileg)
Biosz is jó, ha 85%-ot össze tudsz szedni belőle.
Jövőre fogsz érettségizni?
2022. márc. 14. 20:30
7/19 A kérdező kommentje:
Hát még nem tudom mikor fogok újra, még anno szakmunkásba érettségiztem de közép mind, most pedig egészségügyi suliba fogok végezni 2 hónap múlva, szóval jövőre tervezek, vagy amikor sikerül, meg még addig 1 nyelvvizsgát is össze kéne hozni.
Ha az angol tudásod tényleg nulla, akkor arra azonnal rá kellene feküdnöd, és teljes gőzzel tanulnod, ha pszichológiára akarsz menni. Nemcsak a nyelvvizsga miatt, hanem azért is, mert a pszichológia szakon angolul kell majd olvasnod cikkeket, könyveket. Ezt nem lehet megúszni.
2022. márc. 15. 07:55
9/19 A kérdező kommentje:
8. Magyar iskolába angolul oktatják a szakmát, ennek mi értelme?
#9, rengeteg szakirodalom van, amit nem éri meg lefordítani magyarra, mert drága és időigényes lenne. Nem csak angolul van természetesen a tananyag, de sok esetben a friss kutatások, tanulmányok csak angolul érhetőek el.
2022. márc. 15. 13:45
Kapcsolódó kérdések: