Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan, aki 9-10 év alatt...

Van olyan, aki 9-10 év alatt végezte el az orvosit?

Figyelt kérdés

Ha valaki 9-10 év alatt végzi el mondjuk “rite” diplomával az egyetemet, érheti bármiféle hátrány az álláskeresésnél?

(Jelenleg első éves vagyok, de az anatómia már most kikészít, plusz ott van a többi tárgy is.)

2022. márc. 8. 22:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%
Ismerek olyat, aki mar 10. eve tapossa. Valoszinuleg a budos eletben nem fog kelleni neki patosz metszeteket felismerni, de amilyen empatiaja es turelme van a gyerekekhez, meg amennyire pillanatok alatt kepes megnyugtatni oket, nem fog szamitani, mi volt anno harmadevben... Surgin is van egy 2 evet csuszott aneszt rezidens, pszichiatrian is 3 evet csuszott rezidens, szerintem azokbol van kevesebb, akik nem csusznak legalabb egy evet. Es hogy ez nem feltetlen azon mulik, ki mennyire hulye vagy nem hulye... Azert a klinikumban kicseszettul nem fogjak kerdezni minden nap a karbamoil foszfat szintetaz reakciokat, meg mit tudom en... Aki csuszik, meg az elso 3 evben (+farmakologia negyedevben), nem a "rendes" targyak miatt... Meg aztan ha szakvizsga elott jon a gyerek, egyetemet elvegzi 6 ev alatt, 5 ev szakvizsgara keszulesbol meg 5 ev gyes lesz ket gyerekkel... Annyira tok mindegy.
2022. márc. 11. 21:46
 12/15 anonim ***** válasza:
56%
11-es! Én viszont nem értek veled egyet. A példa, amit írtál nekem pont olyannak tűnik, mint mikor mindenki ismer egy olyan öregembert, aki 80 éve szívja a mezítlábas cigit meg indítja decivel a napot, mégis kicsattan az egészségtől. Nálunk pont az volt az általános tapasztalat, hogy akinek ennyire gondot okoz az egyetem, azoknak mind kivétel nélkül voltak hozzáállási problémái, amit nem ment fel az, hogy jól bánik a gyerekekkel (habár nálunk ezekről az emberekről túl sok pozitívumot nem lehetett elmondani). Itt nem egy év csúszásról van szó (én magam is majdnem csúsztam), hanem arról, hogy egy 6 éves egyetemet 10 meg 12 év alatt végez el. Azért ez nem ugyanaz. Persze, nyilván sok olyan dolog van az alapozó években, ami nettó f@szság később munka szempontjából és leginkább azon csúsznak el emberek, de mikor végighallgatod 1-2 ilyen versenyző feleletét utolsó évben, és konkrétan a véralvadásgátlókat nem tudja elmondani nagyvonalakban egy belgyógy szigón, amit ha 20x nem tanítottak meg, akkor egyszer sem (gyógyszertanból, sebészetből, belgyógyból kapásból), akkor azért nagyon elgondolodtató, hogy szabad-e ilyen embert kiengedni a nagyvilágba garázdálkodni, nem fogja megvigasztalni a szülôt a tény, hogy de kedves volt a doktor bácsi, ha benéz néhány értéket, amit illő lenne tudni.
2022. márc. 12. 08:32
 13/15 anonim ***** válasza:
92%
Akiket ismerek es csusztak, mind alapozo targyakon... Es igen, valoban vannak komoly hozzaallasi problemak nehany embernel, de szerintem abban megegyezhetunk, hogy nem csak a kituno szigorlatoktol lesz valaki jo orvos, hanem ez boven tobb dimenzios dolog...
2022. márc. 12. 10:51
 14/15 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nagyon kemény itt többek hozzáállása egy elsőéveshez, aki egyszerűen megijedt. Azért hasonlítsátok össze a gimit az orvosival...lehet, hogy teljesen alaptalanul érzi, amit most érez, mert bepánikolt.

Kedves kérdező, szerintem még korai itt a 8-10 évekről beszélni, inkább megnyugodni kell, és tanulási tippeket kérni felsőbbévesektől. Egyébként munkát kap az is, aki sokára végzi el és rite minősítéssel, de nyilván nem a legnépszerűbb rezidensi helyeket csípi meg.

2022. márc. 12. 21:15
 15/15 anonim ***** válasza:
14%

Nem az a baj, hogy csúszik, hanem az, hogy már egy csúszás miatt másik 3-al tervez ahelyett, hogy magába szállna és megfogadná magának, hogy mostantól tanul, mint a kisangyal, hogy befejezze 1 év csúszással, ha már így alakult. Az még mindig csak 7 év

Én is csúsztam egyetemen és nem, nem az volt az első gondolatom, hogy jaj, hát akkor majd 3 évvel később végzek, hanem az, hogy hatalmasat hibáztam és 1 év csúszással fogom végigtolni, okulva abból, amin elcsúsztam.

Aki egy hiba miatt még 3-al kalkulál, az hagyja ott a picsába, mert nem 3 lesz belőle, hanem 5-10... Csak arra már nem lesz pénze.

2022. márc. 13. 10:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!