Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan, aki 9-10 év alatt...

Van olyan, aki 9-10 év alatt végezte el az orvosit?

Figyelt kérdés

Ha valaki 9-10 év alatt végzi el mondjuk “rite” diplomával az egyetemet, érheti bármiféle hátrány az álláskeresésnél?

(Jelenleg első éves vagyok, de az anatómia már most kikészít, plusz ott van a többi tárgy is.)

2022. márc. 8. 22:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
30%
Miből fizeted ki a plusz 4-6 félévet? Ha már az anatómián sem fogsz átvergődni, nincs értelme a kérdésnek se.
2022. márc. 8. 23:09
 2/15 anonim ***** válasza:
24%
szerintem az ne menjen orvosnak
2022. márc. 9. 01:03
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

Mit értesz az alatt, hogy kikészít? Nem mindegy, hogy csak a hozzáállásoddal van baj vagy tényleg nem neked való.

Én nekem is nagy álmom volt anno, de egyszer annyira tömör és részletes volt az anatómia, hogy mire elsajátítottam belőle 2 oldalt (amiken kép is volt) teljesen leszívott agyilag és képtelen voltam többre.

Először azt hittem én vagyok lusta és csak erőltetni kell, de nem mert hiába erőltettem, csak azt értem el, hogy a fejem fájdult meg és egyre kevésbé bírtam koncentrálni.

Aztán persze nem adtam fel, beruháztam mindenféle gyógyászati cuccra, agyserkentők, vitaminok, stb.... De nem volt hatásos.

Utána jöttem rá, hogy ez nem az én pályám és nem a hozzáállásommal van a baj. Nem mindenkinek az agya képes befogadni az orvosi anatot, még akkor sem ha érdekli.

2022. márc. 9. 02:59
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
A 3-as válasza tökéletes.
2022. márc. 9. 05:58
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
Ha épphogy vergődsz csak végig az orvosin, attól még elhelyezkedni el fogsz tudni, csak nem akármilyen szakterületen és nem akárhol. Nemigen blazírozhatsz arra, hogy egy nagyváros egyetemi klinikáján legyél nőgyógyász vagy belgyógyász; de például háziorvosokból akkora a hiány, hogy háziorvos rezidensnek egészen biztosan felvesznek, és utána háziorvosként sem lesz gond elhelyezkedned.
2022. márc. 9. 06:02
 6/15 anonim ***** válasza:
2%
Mi az a DOTE meg POTE 😂😂😂
2022. márc. 9. 07:33
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
Aki már első évnél ennyire oda van, az szerintem rossz helyen jár és ez nem csak az orvosira igaz, hanem a többi szakra is. Egyszer bukni valamiből meg 1-1 tárggyal sokat szívni belefér, de ha már az első évben úgy kalkulálsz, hogy a képzési idő kétszeresét töltöd majdnem a képzésen, akkor bocs, de húzz onnan a francba, mert nem neked való.
2022. márc. 9. 07:34
 8/15 anonim ***** válasza:
51%
Mivel orvos hiány van, szerintem nem lenne gond a melóval, viszont nem is szívesen lennék olyannak a betege aki sokat csúszik az orvosin.
2022. márc. 9. 08:00
 9/15 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk volt 1-2 ilyen versenyző, akik végül csak orvosok lettek. Őszintén szólva ők tényleg ritka gyökerek voltak, a hozzáállásukkal is komoly baj volt (ő velük történt meg tipikusan, hogy csak egy apróbetűs részt nem tudtak és kivágták őket vizsgáról, csak mikor én is hallottam őket felelni, akkor nekem volt kínos, hogy milyen alap dolgokat nem tudnak, sokszor maguk a vizsgáztatók küzdöttek már értük).

Munkájuk nekik is lett, mivel hiány van, ezért a rendszer nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy válogasson. Egy biztos: nagyon hiányos a tudásuk, nehezen tudom elképzelni, hogy esténként nyugodtan hajtják a fejüket a párnára, mivel olyan tudás hiányában dolgoznak, amivel azért nagyon könnyű megölni valakit.

Aki már elsőben abból indul ki, hogy neki ehhez 10 év kell, az nem idevaló. Nehéz, nehéz, de azért nem annyira, hogy csak ennyi csúszással lehessen végezni. Mint írtam, ott hozzáállási probléma van inkább, feneke mindenkinek van, anatómiához pedig elsősorban hátsó kell. Nem beszélve arról, hogy csak a saját dolgodat nehezíted, az is nagyon kellemetlen, mikor egy negyedéves tárgynál az elsőben tanultakra utalnak vissza, ami neked pont 6 éve volt és akkor sem tudtad jól.

2022. márc. 9. 08:48
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

Nem igazán értem azokat, akik egy első évesnek azt mondják, rossz helyen jár. Nálunk a hallgatótársak támogatják egymást, és igen ritkán küldik el egymást a francba. Aki valaha is járt orvosira, tudhatja, hogy az első két évben mekkora szórás és szívatás történik.

Rengetegen megcsúsznak, és senkit nem érdekel, hányszor bukott vagy csúszott valaki. Első évben igen kevés dologgal találkozni, aminek bármi köze lenne az orvosláshoz általánosságban. Az anatómiával rengetegen szívnak, tényleg hátsó kell hozzá, megfelelő hozzáállás és SZERENCSE. Hálát adok, hogy az anatómiával nem szenvedtem sokat, de én személy szerint a biofizikával és a molekuláris sejtbiológiával vért izzadtam. Fantasztikus elven alapul az MRI működése, de erősen kétlem, hogy a radiológusok nagy része tisztában lenne a rezonanciafeltétellel.

Szerintem próbálj ne így hozzáállni, bármi megeshet, és később minden csodálatos lesz. Ne add fel, bármennyire is kilátástalannak tűnik, lehet, nem is fogsz egyszer sem csúszni.

2022. márc. 9. 13:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!