Lehetek költő? Mit kell tennem ezért?
Úgy gondolom, tehetséges vagyok. Ma ezt írtam:
Hullik a fáról a jegenyefa virága,
Megasztár után összedőlt Tóth Lüszi világa.
Lemondott trónjáról Tündérország királya,
Megbocsáthatatlannak tűnt hatalmas hibája.
Ha kültö akarsz lenni, akkor orrvérzésig kell vereseket, könyveket stb olvasni, és persze gyakorolni, írogatni szorgalmasan. Viszont azt nem javaslom, hogy csak erre lapozd a jövőd, mert versírásból nemigen lehet megélni, legalábbis nagyon jónak kell nenni hozzá.
Namost, (én ugyan nem nézem a megasztárt, tehát lehet, hogy ezért nem áll össze a kép) a fenti vers kicsit se füle, se farkának tűnik, mintha csak egymás után pakoltál volna rímelő sorokat. Egyszerűen nem mond semmit egy laikusnak, pedig egy versnél igen fontos, hogy mások is értsék a mondanivalóját!
Nem vagyok konzervatív, de ha ezt egy irodalom tanár meglátná, elájulna. Egy komoly irodalmi dologba nem vihetsz bele ilyen szánalmasan nevetséges témákat. pl. Tóth Lüszi világa... pff nevetséges.
Plusz 12 min legyen egy vers. És naponta 8at írj, ne egyet.
Egy vers nem csak attól jó, hogy a sorai minden áron rímelnek! Már az első sor is furcsán hangzik:
"Hullik a FÁról a jegenyeFA virága,"
Legyél inkább újságíró valamelyik bulvár-lapnál!
Ott bármit le lehet írni, hogy vegyék az újságot.
Nézd, nem tudom, hány éves vagy, ha még kb. 14 év alatti, akkor van rá esélyed, hogy sokat csiszolj a tudásodon és a tehetségeden. Nagyon ritka, hogy valaki kezdetben jó verset írjon! :)
Amúgy ez egy szabad ország, bárki lehet költő. Én is írtam már egy raklapnyi verset, kamaszkoromban nagyon érdekelt a téma. :) De ismertté válni, sikeres költőnek lenni igazából csak jó versekkel lehet, de olykor még meg is kell halni hozzá. :P Komolyabban szólva, én is azt mondom, olvass sokat, figyelj oda irodalomórákon, aztán menj el mondjuk az ELTE magyar szakjára, ott rengeteget fejlődhetsz és kitűnő kapcsolatokra tehetsz szert, amire szintén szükséged lesz.
Edison mondta:
"Genius is 1 percent inspiration and 99 percent perspiration." vagyis kb.: A zseni egy százalék ihlet és 99 százalék verejték.
Kitartást kívánok a verejtékes részhez! :) (F|20)
Nekem egyetlen egy kérdésem van, tényleg azt gondolod, hogy tehetséges vagy?
Egy, a téma: pocsék, hogy jön egyáltalán a jegenyefához Tóth Lüszi, és Lüszikéhez Tündérország királya??
Nem akarok szemétnek tűnni, de előbb próbálj meg valami értelmeset kinyögni, aztán próbálj meg elrugaszkodni a 4 sortól....és vegyél a kínai piacon tehetséget, na aztán ha vannak akik azt mondják, hogy jó akkor menj el költőnek!Komolyan mondom, megveszem a köteted, ha sikerül kiadatnod!
De hogy ne csak szapuljak egy kis segítség: www.amh.hu ez egy rendkívül hasznos oldal olyan kezdőknek mint te. Itt mindenkinek a fejlődés a célja. Belőlem is itt faragtak normális embert, aki talán konyít kicsit a versekhez. Próbálj meg ilyet alkotni:
Ki vagyok?
Telnek a percek, mintha évek lennének
Azon gondolkodom, ki vagyok, hogy élek?
Már egy órája ülök egy széken, és nem jutok sehova
Angyal vagyok, vagy az Ördög maga?
Sátáni látomás, isteni fény?
Egy rossz gondolat? Ki vagyok én?
Csak egy álom, akit véletlen látnak,
Aminek az érzelmek megszokásból fájnak?
Egy esőcsepp a fényes homályban?
Egy lény, amilyet még nem láttam?
Egy elveszett lélek a világi Pokolban?
Talán valami, mire nem gondoltam
Ha ilyet tudsz akkor már nagy baj nem lehet.
Üdvözlettel várom a köteted!
L/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!