Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy tudnék még többet kihozni...

Hogy tudnék még többet kihozni magamból?

Figyelt kérdés
Emelt töri érettségire készülök, minden nap nagyon keményen tanulok rá, szinte a többi tárgyra nem is nagyon fókuszálok. Most írtunk dolgozatot és kettő is 3-as lett. Nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem néha, hogy feleslegesen tanulok. Mit tehetnék, hogy jól sikerüljön az írásbeli, ennyi tanulás mellett mit lehet még csinálni?

2022. márc. 7. 15:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen kérdésekre írtál -a tanár szerint gyenge- választ?

A törivel (a modern korival főleg) az a baj, hogy bizonyos dolgokat, fontos részleteket, magyarázatokat a tankönyvek politikai okból elhallgatnak, vagy a valóságtól eltérően néznek. Aztán időnként módosítanak.

Ahogy mondják, a történelmet a győztesek szája íze szerint írják. Ami gyakran nem a teljes igazságot jelenti:(

Egyelőre az úgynevezett Nagy FRancia Forradalom hangulatát érzékeltetve küldök egy remek francia kalandfilmet. Egy másik (olasz) filmet pedig a földrajzi felfedezések korához, a spanyol-angol ellentéthez, a kalózkodáshoz.

[link]

[link]

2022. márc. 8. 04:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nézz róla videókat, és írd ki a fontos dátumokat, eseményeket. Nekem a szövegkiemelő használata is segített. Esetleg próbáld megoldani az előző évi töri érettségiket, gyakorold az esszé írást, és a térképes feladatokat. Azért szerintem tarts szüneteket is tanulás közben, pl. Menj ki az udvarra, sétálj picit vagy egyél, és aztán folytasd.

Ha ennyit tanulsz rá, akkor biztos sikerülni fog, szerintem ne görcsölj rá nagyon, és menni fog:)

2022. márc. 8. 21:20
 3/3 anonim válasza:
Én ugyan nem járok ott, hogy érettségiznem kelljen idén, de minden évben vannam vizsgák az iskolában. Én annyit tudok javasolni, hogy take a break. Tényleg, ha folyamatosan tanulsz, azzal nagyon leterheled magad. Ha van rá lehetőséged, tarts hosszabb szünetet, csinálj olyan dolgokat, amik kikapcsolnak, menj el sétálni egy jót, nézz meg este egy filmet, vagy amit te szeretsz csinálni, és függetlenítsd az állandó tanulástól
2022. márc. 20. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!