Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakmák illenek hozzám?

Milyen szakmák illenek hozzám?

Figyelt kérdés
11.-es vagyok és nem nagyon tudtam még eldönteni hogy hogy is legyen ez a továbbtanulás de mindenképpen szeretnék főiskolára vagy egyetemre menni!kedvenc tárgyaim a magyar történelem földrajz amiből 11.be előrehozott érettségit rakok, emellett a német nyelvet is szeretem de leginkább a matematikát sajnos faktot nem indítottak a létszám miatt de pedig szerettem volna!leginkább a matekon belül is az egyenletes számolásos , algebrai részét szeretem meg hát a statisztikát!szeretek írni egész jó fogalmazásokat szoktam írni nagy sportrajongó vagyok mindent tudok a sportról viszont emberek előtt mint pl: tv vagy rádió kicsit félős inkább egy nyugis irodát tudok magamnak elképzelni!lehetőleg olyan 380 vagy 385 max felvételi pont legyen a bejutás mert sajna emelt érettségiről nem nagyon gondolkozok fizika kémi kilőve 4-es 5-ös ezek is de nem annyira vonzódok hozzájuk! infó kilőve mert németet tanulok ezért az infó szakok nem jó megoldások lehetőleg olyan szak ami keresett és hát jól megfizetik tudom hogy elég luxus ilyeneket írni mert hát olyan nincs hogy jól kereső meg tuti munkahely de még is érdekel hogy nektek mi a javaslatotok!! előre is köszönöm!! 16/F
2010. szept. 12. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:

huh.

sztem menjél közgazdásznak.

pláne ha bírod a matekot.

bölcsészből meg jogászból Dunát lehet rekeszteni, nehéz elhelyezkedni. a közgázosoknak azért talán van esélyük.

mondanám a műszakit is, de mondtad, h a fizika nem a szerelmed...

amúgy manapság infóból jól meg lehet élni, de ha azt sem komálod...

jah, vagy menj külkerre. az is jó buli.

csak tényleg ne válassz semmi humán dolgot, mert éhenhalsz. pláne ha értesz máshoz is.

két kezem összetenném, ha jó lennék matekból, mert akkor biztos, hogy közgázra mentem volna. de sajnos annyira sügér vagyok, hogy néha még 2db egyjegyű szám összeszorzása is nehézségeket okoz :D

2010. szept. 13. 13:13
 2/10 A kérdező kommentje:
ház köszönöm válaszod ilyen téren gondolkozom de nincs olyan hogy közgazdaság hanem szakok vannak ott melyiket válasszam ami olyan 380pont körül van mert eddig úgy néz ki hogy emeltre nem lesz lehetőségem:S amugy meg én geometriából vagy sügér tehát mindenkinek van valami gyengéje első te merre tanulsz?
2010. szept. 13. 15:06
 3/10 anonim ***** válasza:

hello.

ááh,. én már nagyon régen érettségiztem, a mostani pontokat nem ismerem. nekem anno 2006ban 138 pontom volt.

kommunikáció-médiát tanulok. kb kitörölhetem vele a popómat, de mivel a matekhoz nem értek, és más bölcsész jellegű képzés nem vonzott, jöttem erre. amúgy nagyon érdekes, csak túlképzés van.

figyelj, teljesen mindegy, hogy hol végzel (BCE, BGF, BKF,BME, vagy bármely jobb nevű vidéki egyetem) a lényeg, h valami közgázos diplomád legyen.

nézd, valahogy így kell elképzelni: [link]

olvasgasd minél többet, találd meg azt, ami neked tetszik, és gyúrj rá azokra a tárgyakra, amikből a pontjaid kellenek!

sikerülni fog!

ha van még kérdés, csak lökjed! :D

jah, és te merrefelé laksz? én Bp-n :D

2010. szept. 13. 19:00
 4/10 A kérdező kommentje:
én Jász-Nagykun Szolnok megyében egy kis faluban de a szomszéd településre járok gimnáziumba olyan 10percre van busszal!Köszi hogy írtál viszont legtöbbnyire olyan 380-450 ponthatár közötti felvételek vannak ami nekem csak rossz mert matek faktra nem lesz lehetőségem járni mivel nem indítottak most 11.be így ez kiesik úgy mint az emelt érettségi is kizárható:S!Főleg úgy hogy állítólag tán 2012-re kötelező lesz az emelt érettségi a főiskolákra egyetemekre ami már nekem alapból nem jöhet össze teljesen elvagyok keseredve nem vagyok egy matek zseni vannak gyengéim belőle de valahogy még is ezt érzem a kedvenc tantárgyamnak esetleg valami mezőgazdasági fősulin is gondolkodtam mivel falun élek de valami gazdasági szakra szeretnék menni szerinted mit tegyek .OKJ?
2010. szept. 14. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:

igen, OKJ az jó ötlet, mert ad pluszpontot.

na de drága, előbb azt döntsd el, hogy mi szeretnél lenni!

megnézted amit linkeltem? találtál valami olyat ami tetszik?

egyébként az agrár is jó szakma, úgy tudom Debrecenben is van képzés, talán nem is olyan magas a ponthatár.

de nem vagyok én OFIK, hogy mindent el tudjak neked mondani. :D

szóval nézegesd a felvi honlapját. igaz, ott asszem nem nagyon vannak ponthatárok.

először annyit kérek, hogy keresd meg, hogy mi az, ami a legjobban érdekel, és szívesen tanulnád. nyugodtan írj még, szívesen válaszolok.

2010. szept. 14. 18:04
 6/10 A kérdező kommentje:
hát nem akarok kapzsi lenni de érted mindenki szeretne jól keresni ezzel én is így vagyok nézegettem a linken a dolgokat és hát több érdekes dolog van főleg a pénzügy és számvitel érdekel de a gazdálkodási és menedzsment se hangzik rossznak úgy mint az emberi erőforrások esetleg olyan szakot nem tudsz ahol egy kicsit a mezőgazdaság és a közgazdaság egybefolyik? tehát ezek a képzésekhez matek a fő tantárgy ami nem is baj de már a pontok olyan 380 körül kezdődnek amit középszintű érettségivel nagyon nehéz lesz teljesíteni!! köszi a válaszod!!
2010. szept. 14. 19:40
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

nézd meg ezt! :D

egyébként az is működik, hogy alapszakon elvégzed a pénzügy számvitelt, vagy a kereskedelem és marketinget, és mesteren meg választasz valami olyat, ami inkább az agrár felé megy el.

minél keményebben tanulsz, annál több lehetőséged van!

kérdezz még, ha tudok segítek! üdv!

2010. szept. 15. 15:45
 8/10 A kérdező kommentje:
jó mert mondjuk erre idén 342 volt a ponthatár de ezt is nehezen lehet összeszedni mondhatnánk a két választott tantárgy legyen majd olyan 86-90% két érettségi kell hogy ide is felvegyenek mindenképp emelt érettségi lenne szükséges de mindenki azt mondja hogy a jó közép jobb volna de b.. már bocsi de ha egyszerűen nem kerülök be:S azt számoltam hogy ha mind az 5 érettségi tantárgyamat is 90%ra írnám akkor is 360 pontot érnék el nem sok:Sde faktot se indítanak így nem lehet:S
2010. szept. 15. 16:42
 9/10 anonim ***** válasza:

de ez milyen már, h nincs fakt??? mivel indokolják?

egyébként így sajnos az van, h elmész különtanárhoz. drága, de megtérül. én is évekig jártam, lett is két nyelvvizsgám :D

2010. szept. 15. 20:44
 10/10 A kérdező kommentje:
kevés a létszám:S az baj h a környéken még magán tanár sincs:)
2010. szept. 16. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!