Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon nehéz a tanári szak?

Nagyon nehéz a tanári szak?

Figyelt kérdés
Tudom relatíve, hogy kinek mi. De pár hónapja foglalkoztat a téma, februárban be is adtam a jelentkezést földrajz-történelem szakra, ez a 2 tárgy, ami közel állt hozzám, s most is. Igaz, csak földrajzból emelteztem 70%-ra, töriből egy 80%-os közepem van. De úgy kb. mire számíthatok? A nehézség miben nyilvánul meg? Rengeteg a tananyag? Sokat kell olvasni?
2022. márc. 4. 03:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
#7: Lehet, hogy nálatok így van, de általánosan nem igaz, amit írsz. Az átsorolás rendje egyetemenként más és más. Én egészen biztosan tudok olyan egyetemről, ahol csak akkor sorolnak át egy tanárszakost költségtérítésesre egy tanév végén, ha 2 aktív féléven át nem teljesít legalább 30 kreditet, s az összesített kreditindexe arra a két félévre nem éri el a 2,0-t! Nekem a legpocsékabbul tanuló, bukdácsoló csoporttársaimat sem sorolták át, sőt az egész egyetemről senkiről nem hallottam, hogy átsoroltak volna, ami ez alapján a szabályozás alapján nem meglepő. Mivel vannak könnyebb tárgyak is, ahhoz totál trehánynak és lustának kell lenni valakinek, hogy ilyen szabályozás mellett átsorolják költségtérítésesre. Most direkt megnéztem, és ez a szabályozás most is érvényes.
2022. márc. 4. 09:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
11. Pontosan melyik egyetemről van szó, mert törvény szabályozza az átsorolás rendjét és bölcsész szakokon nem lehet 3,5 alatt sorolnak át és teljesített 36 kredit is kell. Úgyhogy nem igaz amit írsz!!!
2022. márc. 4. 12:46
 13/16 anonim ***** válasza:
És hová mennél dolgozni? Ha tanár leszel, elviszi egy pesti albérlet a fizu nagy részét, utána max. üres tésztát ehetsz meg vegetálhatsz.
2022. aug. 18. 13:37
 14/16 A kérdező kommentje:
Nyilván nem Pestben gondolkozom. Egy jól fizető szakmánál se gondolkoznék Pestben.
2022. aug. 18. 14:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Máshol sem juthatsz egyről a kettőre. Csak vegetálni. Nem szeretnél szórakozni, kertes házat utazgatni, stb? Sőt egy könyv vagy mozijegy is elérhetetlen nekik
2022. aug. 18. 14:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Update. Az első féléven túl vagyok. Nem mondom, hogy könnyű volt, igencsak seggelős, de adott a kezdeti siker egy hatalmas löketet a továbbiakra.
2023. febr. 1. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!