Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyik éri meg...

Szerintetek melyik éri meg jobban? Egy jó közép szintű (kb70-80%) vagy egy közepes emelt szintű (40-50%) töri érettségi?

Figyelt kérdés
2010. szept. 12. 13:59
 1/9 anonim válasza:
53%
Nekem az osztályfőnököm mindig azt mondja,hogy jobb ha van egy jól sikerült középszintűd,mint egy kevésbé jó emelt.
2010. szept. 12. 14:06
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Ez többnyire úgyis a tudásodban fontos, ha bármilyen törit megkövetelő egyetemre mész, akkor erősen ajánlott az emelt szintű tudás. Ennek ellenére tehetsz középszintűt, a pont szempontjából előnyös lehet, de ettől függetlenül nem elhanyagolható az emelt szintűvel szerezhető + 40 pont többlet. Ha ilyen irányba tanulsz tovább, célozd meg az emeltet, ne add alább, a célegyenesben(február) még úgyis dönthetsz a közép javára tudásod megítélésének függvényében.
2010. szept. 12. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha duplázol, akkor középszintűt csinálj, de ha nem kell dupláznod, mert jó jegyeid vannak, akkor lehet, hogy jobb az emelt. De ehhez ismerni kellene a jegyeidet.
2010. szept. 12. 14:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Utolsónak: pedig egy tanártól nem ezt várná az ember.

Nézd, ezt Te is ki tudod számolni, ha nem valószínű, hogy duplázol, akkor az emelt jobban megéri, vegyük mondjuk 45%-nak, ehhez jön hozzá a 40 pluszpont, ami 85%, szemben a közép 75%-val.

Ha duplázol, akkor nem: 2*45+40=130 pont kontra 2*75=150 pont. Nem hiszem el, hogy ezt nem tudnád kiszámolni magadtól.

Egyébként a 70-80%-os töri nem jónak számít, hanem átlagosnak.

2010. szept. 12. 14:20
 5/9 A kérdező kommentje:

3. év vége: matek 4 töri 3 magyar 3

4.év vége ha belehúzok:matek 5 töri (4v5) magyar 4.

Már számolgattam én is sokat, de nem tudom melyik lenne a jobb az emelt vagy a közép?

2010. szept. 12. 19:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Azt hozzá kell tennem, hogy töriből jó vagyok, csak a tanárral volt egy kis atrocitásom:)
2010. szept. 12. 19:25
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
Emelt csak akkor éri meg, ha minimum 61% -od van belőle, különben felesleges ( kivéve persze ott, ahol megkövetelik). Egyértelműen jobban jársz, ha csinálsz egy 90% közepet, mintha egy 45% emeltet, mert bár hozzá jön a 40 plusz pont akkor is kevesebbel jössz ki
2010. szept. 13. 18:35
 8/9 anonim ***** válasza:
És mennyi a ponthatár oda, ahova menni akarsz? Mert még annak függvényében is változhat, hogy megéri-e duplázni vagy nem.
2010. szept. 13. 18:37
 9/9 A kérdező kommentje:
hát tavaly 399 volt!nem tudom mennyiben változik idén
2010. szept. 14. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!