Gáz, ha 24 évesen tanári szakra jelentkeztem, s tanár is szeretnék lenni?
Cikinek nem ciki, de az tény,hogy így nehezebb lesz minden. Nyilván nem a pénz az első számú szempont párkeresésnél, de családalapításnál gondok adódhatnak. Főállásban sem fogsz tudni dolgozni egyetem mellett (kivéve ha levelező, bár nem tudom tanárit indítanak e úgy)
És egy 25 év körüli lány már lassan lehet elkezd gondolkodni a családalapításon, hogy pár éven belül esedékes lesz.
Igazából neked kell eldönteni. Ha nem feltétlen szeretnél családot, akkor max otthon élsz és gyűjtögetsz. Szokták mondani, hogy a már régóta dolgozó tanárok is megoldották valahogy, lett családjuk. A volt tanáraim között azt láttam, hogy a tanárnőknek általában jobban kereső férjük volt (nem feltétlen direkt így házasodtak gondolom én, így hozta a sors.) Pl cégvezető, infós, orvos..) Akadt olyan volt tanárom is,akinek a felesége is tanár volt. Megosztotta velünk, hogy pályakezdőkként elég sok támogatást kaptak mindketten otthonról. Első lakást megkapták a szülőktől felesben, majd miután x év után gyűjtöttek hozzá valamennyit akkor tudtak tovább menni és családiba menni.
Tehát amúgy nem lehetetlen a családosdi sem, ha mindkét félnek jó családi háttere van és tudják őket támogatni.
Szerintem nem, kövesd az álmaid! :)
Hasonló cipőben járok.
Korábban elvégeztem egy anglisztika alapszakot.
Szeptemberben viszont elkezdtem az angol-magyar tanári szakot. Nagyon élvezem, nem bántam meg. :)
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!