Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gáz, ha 24 évesen tanári...

Gáz, ha 24 évesen tanári szakra jelentkeztem, s tanár is szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
Imádom a törit, föcit, ezekből van jól sikerült érettségim, földrajzból emelt szinten. Most úgy hozta az elhatározás, hogy tanári szakra jelentkezzek, s ha minden jól alakul, akkor szerintem szeptemberben tudom is kezdeni az egyetemet, pontok megvannak. De sokak szerint ez gáz, lúzer vagyok, nem lesz egzisztenciám, se barátnő, semmi. De őszintén, engem ez a pálya vonz, aki meg akar, az elfogad így is. 24/F
2022. febr. 28. 23:53
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Sosem ciki tanulni és beteljesíteni az álmaidat. Saját magadnak akarj megfelelni és ne másoknak. Én 25 évesen vágtam bele, munkám is volt meg párom is.
2022. márc. 1. 01:02
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Gáznak nem gáz, csak önsorsrontás. Alapvetően tanárhiány van, de töritanárból nem, abból nagyon sok van. Gondold át, hogy úgy is vonz-e a pálya, hogy esetleg csak kollégiumi nevelőként kapsz állást (ami nem rossz, de a hétvégi, éjszakai szolgálat nem magánéletbarát). Vagy olvasni is alig tudó szakképzősöket kell lelkesítened a történelem iránt. Vagy lehetetlen küldetésként szakma után két év alatt fel kell készítened őket történelem érettségire, és utána szembesülnöd kell érettségin a sok hülyeséggel...
2022. márc. 1. 01:19
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Csak a fő kérdésre válaszolok. Nem gáz.
2022. márc. 1. 01:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Leginkább mondjuk a földrajz iránt van elhivatottságom, bár ott meg az óraszámokkal lenne gond, egyik iskolából a másikba siethetnék. Bár ez önmagában nem lenne gond, mert van autó.
2022. márc. 1. 01:40
 5/9 anonim ***** válasza:
17%
#4, és az autót is a lelkesedésed fogja hajtani?
2022. márc. 1. 01:57
 6/9 anonim ***** válasza:
96%
Hallod, tiszta ciki hogy értelmiségi szeretnél lenni.
2022. márc. 1. 06:18
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

Cikinek nem ciki, de az tény,hogy így nehezebb lesz minden. Nyilván nem a pénz az első számú szempont párkeresésnél, de családalapításnál gondok adódhatnak. Főállásban sem fogsz tudni dolgozni egyetem mellett (kivéve ha levelező, bár nem tudom tanárit indítanak e úgy)

És egy 25 év körüli lány már lassan lehet elkezd gondolkodni a családalapításon, hogy pár éven belül esedékes lesz.

Igazából neked kell eldönteni. Ha nem feltétlen szeretnél családot, akkor max otthon élsz és gyűjtögetsz. Szokták mondani, hogy a már régóta dolgozó tanárok is megoldották valahogy, lett családjuk. A volt tanáraim között azt láttam, hogy a tanárnőknek általában jobban kereső férjük volt (nem feltétlen direkt így házasodtak gondolom én, így hozta a sors.) Pl cégvezető, infós, orvos..) Akadt olyan volt tanárom is,akinek a felesége is tanár volt. Megosztotta velünk, hogy pályakezdőkként elég sok támogatást kaptak mindketten otthonról. Első lakást megkapták a szülőktől felesben, majd miután x év után gyűjtöttek hozzá valamennyit akkor tudtak tovább menni és családiba menni.

Tehát amúgy nem lehetetlen a családosdi sem, ha mindkét félnek jó családi háttere van és tudják őket támogatni.

2022. márc. 1. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem, kövesd az álmaid! :)

Hasonló cipőben járok.

Korábban elvégeztem egy anglisztika alapszakot.

Szeptemberben viszont elkezdtem az angol-magyar tanári szakot. Nagyon élvezem, nem bántam meg. :)

25/N

2022. márc. 5. 14:56
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha közel 30 évesen nem zavar, hogy 150 ezres fizetéssel kezded az életed akkor nem gáz. De azt találd ki hogy abból hogyan élsz meg. 130 ezer egy albi.
2022. márc. 5. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!