Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanáriról át lehet jelentkezni...

Tanáriról át lehet jelentkezni pszichológiára egyetemen?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodom, hogy angol-töri vagy angol-spanyol osztatlan tanáriról (még nem tudom, melyik legyen) kérvényezném azt, hogy pszichológiát tanuljak inkább. Mennyire rokon szakok, van erre lehetőség ugyanazon az egyetemen belül? Most érettségiztem, de nem lett elég pontom, ezzel szeretném megoldani, hogy mégis pszichora menjek.

2021. jún. 1. 16:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Felvételizni kell.
2021. jún. 1. 16:27
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Egy járható út van: javítasz az érettségiden. Mivel a pszicho 5 éves, a 12 álami félévedből végülis marad még kettő amit elhasználhatsz(ha nem csúszik az ember), de szerintem ha tényleg pszichológiát szeretnél tanulni, akkor felesleges másba belekezdened. Inkább dolgozz, gyűjts egy kis pénzt, tedd le a jogsit vagy csinálj nyelvvizsgát..tanulj, aztán javíts.
2021. jún. 1. 16:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Újra kell felvételizni. Akkor sem lehet olyan könnyen átjelentkezni, ha pl. a Károli pszichóról szeretnél átmenni az ELTE pszichóra, pont a különböző ponthatárok miatt. Ha nem éred el a szak ponthatárát az adott egyetemen, akkor teljesen mindegy, honnan akarsz átjelentkezni, mert nem fognak átvenni. Ráadásul a tanár szakok és a pszichológia között nagyon kicsi az átfedés, úgyhogy végképp esélytelen sajnos.
2021. jún. 1. 16:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Igazából mindig vacilláltam a tanári és a pszichológia között, de most arra jutottam, hogy nem hagyok ki egy évet, és inkább elmegyek akkor tanárnak. 6 év alatt már lesz némi tapasztalatom, pszichon pedig 5 év alatt még sehol nem tartok, csak pszichológusnak hívnak, de nem specializálódtam,stb. Tényleg jobban húz pszichora a szívem, de nem vagyok biztos abban, hogy kifizetődő lenne, el tudnék helyezkedni, stb. Még egyszer köszönöm :)
2021. jún. 2. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!