Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyarországon tényleg nem...

Magyarországon tényleg nem érdemes lediplomázni?

Figyelt kérdés
Kb. annyit szűrök le sok egyetemi csoportból, hogy szinte csak orvosnak meg ügyvédnek érdemes menni, másnak nem. Itt állok érettségi előtt és fogalmam sincs, hogy mi legyek, mert semmi pozitiv szakiranyt nem találok ezeken kívül.

2022. febr. 27. 22:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Marmint ertitek, egy óvónő keres 150 ezret míg egy kőműves 800 ezret.
2022. febr. 27. 22:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Minsenki tudja, hogy ez nem igaz, csak a proli munkások próbálják ezt elhitetni
2022. febr. 27. 22:23
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Pedig vannak nagyon jó szakok, pl. informatika területén vagy közgazdaságtan, mérnöki területeken is.
2022. febr. 27. 22:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja persze.. minden burkoló kétmillát keres, a barberek is mi másfélmilliót...😂😂😂😂😂
2022. febr. 27. 22:37
 5/12 anonim ***** válasza:
25%
Márpedig egy óvónő 150nél többet nem kap. Ez van. Nem érdemes annak menni. Csak, ha egy pénzes párod van, vagy jól tejelő szüleid. Nekem van egy ismerősöm most csinálja tudja, hogy ennyit fog keresni, már előre szenved, mert 30 éves fejjel nem tudja mit akar. Most azt mondta ez érdekli. Mint embert nagyon szerettem egészen 20-21 éves koráig, de amióta ezt látom, hogy ennyire léha lett, nekem sokat vesztett az értékéből. Haragszom rá, mert nem buta, és van is olyan hülye aki eltartja, és két gyereket is csinált neki. Én ezt biztosan nem engedném, könnyű szerrel válnék, de hát mások vagyunk. Eleinte még azt gondoltam, hogy egy jó csaj, még akár kapcsolatra is el tudtam volna képzelni magam mellé, de így utólag határozottan örülök, hogy ez megmaradt ismerősi szinten.
2022. febr. 27. 22:39
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Hát figyu négyes nekem most a fodrászom szombaton 40 perc alatt beszedett 11-12 ezer forintot, és ez még nem volt forgalmas időszak. Szerintem óránként simán van neki egy 10es bevétele. Mivel több fodrász van a szalonban többen bérelnek. Egy nap alatt kijön a kata belőle. Szerintem 3-4 nap alatt a rezsi plusz anyagok. A többi profit.
2022. febr. 27. 22:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
6. Nincs olyan h minden nap futószalagon vannak vendegek... bérleti díj, anyagok, eszközök... stb?? Nemcsak rezsi van!
2022. febr. 27. 22:44
 8/12 anonim ***** válasza:
95%
5. Kapjál már a fejedhez, akkora paraszt vagy, hogy hihetetlen.
2022. febr. 27. 22:47
 9/12 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező: "Kb. annyit szűrök le sok egyetemi csoportból, hogy szinte csak orvosnak meg ügyvédnek érdemes menni, másnak nem."

Hát ez azért elég szűklátókörű vélemény... van még jópár foglalkozás, aminek (pénzügyi szempontból is) érdemes menni, pl.:

- közgazdász

- az összes gazdasági szak (menedzserek)

- matematikus

- adattudós

- programtervező vagy mérnökinformatikus

- villamosmérnök

És természetesen még kismillió szakma van, aminek érdemes menni. De nem tudom, ez hogy függ össze azzal, hogy Magyarországon ne lenne érdemes lediplomázni... hülyeség. Vannak elviselhető egyetemek és elviselhető szakok Magyarországon is, miért ne lenne érdemes belőlük lediplomázni?

2022. febr. 27. 23:09
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

9: hát igen, a kérdező eléggé szemellenzőt hord...

A lányom egyik nagyon jó barátja matematikus. A MorganStanley-nél dolgozik, jóval millió fölött van a fizetése...

2022. febr. 27. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!