Gépészmérnök BSc vagy MSc műszaki menedzser BSc után?
Sziasztok, idén fogok diplomázni műszaki menedzser BSc szakon, gyártási szakirányon az SZE-n. A szakirány jellemzője, hogy sok azonos tárgyunk van együtt a gépészekkel. Beadtam a jelentkezésem a felvi.hu-n, szintén az SZE-re, gépész BSc és MSc-re is, mert szeretnék gépész diplomát. Ahhoz, hogy az MSc-n részt vehessek, pótlandó tárgyakat kell megcsinálnom, amiket az alapképzés alatt már letudtam (3 tárgy). Mit gondoltok, mit csináljak? Inkább az alapképzést válasszam, vagy egyből a mesterképzést? Nekem utóbbi a szimpatikus, egyből magasabb végzettséget ad, viszont nem tudom, hogy fognak-e a teljesértékű gépészként kezelni, pedig saját hülyeségemből mindig is az volt az én irányom, csak nem mertem váltani. Arra meg már nincs kapacitásom, hogy mindkettő képzést nappalin csináljam meg, az MSc még belefér.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia!
Nyugodtan menj MSc-re. Ne ess megint abba a hibába, hogy kishitű vagy magaddal szemben. Hiszen csomó közös tárgyatok volt, és már előre is dolgoztál. Hidd el, meglesz a lényeges tudás. Ha pedig nagyon érdekel valamilyen tárgy a BSc-ről, akkor vedd fel még MSc-n. Az alapok megvannak, azokat úgyis elvárják, hiszen épít rájuk a mester. Max néhány specializációs tárgyról maradsz le, de legalább nem kell olyat tanulnod, ami nem is érdekel, a saját specedet pedig megtanulod MSc-n, vagy szabválként felveszed BSc-ről. Nézd meg a tantervet, kérdezz meg pár gépész BSc-s évfolyamtársat. Esetleg beszélj egy oktatóval, aki gépészeket vagy mindkét szakon tanít, hogy látja, mit lenne fontos pótolnod az előírtakon felül.
De ne aggódj,nem ritka hogy kicsit más MSc-remennek az emberek. Pont ezért is lett kétszínű a rendszer, bele van tervezve az átjárás.
Sok sikert!
Ha vért kell izzadni, akkor vért fogok. ;) Már nincs visszaút, beadtam MSc és BSc gépészre is. Tisztában vagyok vele, hogy előbb kellett volna a gépészt csinálnom, már nagyon bánom, de visszacsinálni nem tudom. Lesz, ami lesz, de így vagy úgy gépész lesz belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!