Ha egy évet kihagyok és utána duplázok akkor lehet így csinálni?
"muszáj a két emeltet vinnem, hogy megkapjam a többletpontokat rájuk?" Igen
Az első kettő rosszul tudja, nem "üti ki" az emelt a közepet, attól még az a te eredményed marad. De egyébként a 2.-nak igaza van, nem érdemes egy érettségi miatt egész évet kihagyni, annyira nem jelentős dolog és fel lehet rá készülni még. Szóval vagy ugorj neki az emeltnek idén, vagy ha középpel is elég a pontod, akkor hagyd, és esetleg jöhet egy másik nyelvvizsga (+28/40 pont). Nézegesd a feladatsorokat, oldj meg párat, hasonlítsd össze az eredményt, hogy megéri-e.
Én csináltam előrehozott angol közepet utána emeltet is, és végül a közép angolt számíttattam be a tanulmányi pontokba, mert kicsit jobb % lett. Igaz, nekem az angol nem szakmai felvételi tárgy volt, csak tanulmányi, így többletpontot se kaphattam volna az emeltért. Úgy számolják, hogy a legjobb legyen.
Többletpontok: emelt érettségiért csak akkor jár, ha az felvételi tárgyad és annak a százalékát számolják. Tehát a közép magyarra nem kapod meg az emelt magyar 50 pontját. Vagy közép magyar eredmény+0 pont, vagy emelt magyar eredmény+50 pont. De ezeket csak az érettségi szint kiválasztásánál kell számolgatnod, mert ha már megvan az eredmény, akkor automatikusan számolódik a legjobb pontszám.
Hiteles információért keresd a felvit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!