"Gáz" szerintetek, hogyha érettségi után 1 évet kihagyok, és csak utána megyek egyetemre?
Idén érettségizek,már beadtam a jelentkezésemet (orvosi),végig kitűnő voltam és a próbaérettségiim 85 % körül vannak,ha ez így menne élesben is akkor felvennének valamelyik orvosira. Már korábban is eszembe jutott,de most egyre jobban gondolkodok azon hogy mi lenne,ha egy évet "halasztanék"...Tudom hogy nem lehet azonnal passziválni a félévet,HA felvesznek nem iratkoznék be,hanem jövőre újra jelentkeznék,ha idén elrontom valamelyik érettségim újra le is tudnám tenni,és akkor iratkoznék csak be.Lehet ilyet egyáltalán?
Még csak májusban leszek 18 éves,ahogy betöltöttem a 16-ot mentem dolgozni,suli mellett is péntek-szombat-vasárnap hogy beadjak az itthoni dolgokba.Idén kezdett ez sok lenni,november óta heti 6 nap másfél órában korrepetálok egy 12 éves dyslexiás kisfiút.Kicsit sok..Mármint állandóan rohanok,soha nem bírom kipihenni magam, rossz természettudományos tanárokat kaptam a suliban így azokból különtanárhoz kell futkosnom.. És tényleg azt érzem hogyha úgy alakul és felvesznek orvosira,akkor szeptembertől,éppen hogy 18 évesen egy még milliószor keményebb korszak jön,úgy hogy nyáron se pihenek,hanem dolgozok.
Annyira szívesen szusszannék egy évet,vagyis annyira szusszanás nem lenne mert amennyit lehetne dolgoznék,meg szeretném csinálni a jogsit,meg egy angol nyelvvizsgát is mert ezekre nem volt időm,de ennyit tanulni nem kellene,és kicsit kipihentebben,több pénzzel a zsebemben mehetnék egyetemre...Szerintetek?
Nem gáz, csak félő, hogy az 1 évből több lenne, és közben kitalálnál mást.
Szóval én nem halogatnám.
Ne halassz! Én tudom, milyen az, és a végén csak az lenne belőle, hogy tolnád tovább a dolgot, vagy beiratkoznál, de úgy éreznéd, mégsem tudod csinálni.
Kiskölköt fejetsd el, a te dolgod a tanulás!
Tudom, hogy lesz olyan aki most megkövezne, de van orvos ismerősöm több is... az orvosi is csak egy egyetem és ha nem kell mellette dolgozni, akkor soha nem lesz többet annyi szabadidőd mint egyetem mellett, ne aggódj. :)
A halasztás rossz ötlet, jogsit és nyelvvizsgát nyáron is tudsz csinálni, viszont az orvosi alapból egy 6 éves képzés + rezidensnek is kell lenned, szóval egy amúgy is marha hosszú képzés és te még ezt elnyújtanád feleslegesen egy évvel. Hidd el, a semmittevést az ember hamar megunja. 2 hét után már azt sem tudnád, mit csinálj magaddal.
Köszönöm a válaszokat ,ment mindenkinek a zöld jel! :)
Igen tudom hogy amúgy is rohadt hosszú az egész képzés,én meg még később kezdeném így.Azt nem hiszem hogy közben eszembe jutna más vagy nem kezdeném el egy év múlva,mert tényleg nem tudok magamnak semmi mást elképzelni,de aztán ki tudja... Csak úgy érzem,hogy totálisan kimerülten szívás lenne nekikezdeni.Nem tudom.://
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!