Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen gyakran változnak az...

Milyen gyakran változnak az államvizsga tételek? Érdemes kidolgoznom őket már most a múlt évi tételek alapján?

Figyelt kérdés

Egy felsőbb évestől megkaptam a szakom államvizsga tételeit (szerintem múlt éviek). Viszonylag sok tétel, mindegyikhez van egy részletes szakirodalomjegyzék (, amiből tanulnom kell). A tanárok részéről nagy munkának tűnik ezt a sok szakirodalmat oldalra pontosan megírni, ezért abban reménykedem, hogy a júniusi államvizsga tételek is ugyanezek lesznek.

Vagy gyakran változnak? Érdemes kidolgoznom, vagy úgyis megváltozik addigra?

(Láttam, hogy pár egyetemnél már most kint vannak a honlapon, de nálunk nincs.)

2022. febr. 15. 13:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én államvizsgáztam (mérnöki szak, BME), pont a mi államvizsgánk előtt változott az előtte évekig ugyanolyan tételsor, és kiadtak egy sokkal bővebbet, amiből nekünk kellett készülni. Érdemes megkérdezni a tanáraidat, hogy várható-e ilyesmi változtatás, szerintem ebben semmi rossz nincs, pont hogy inkább a szorgalmadat tükrözi.
2022. febr. 15. 14:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 6 éve ugyanaz van.

Ha változtatnak is, nagyon nem lesz más. Érdemes kidolgozni előre.

2022. febr. 15. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!