Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha valaki magyar és matek...

Ha valaki magyar és matek szakos tanárnak szeretne tanulni, akkor az mennyire szívna a matekkal így?

Figyelt kérdés

Gimiben magyar fakton volt, emelt érettségire készülve, a matekot végig középszinten tanulta, értelemszerűen középszintű érettségire készülve.

Ilyen előzmény után mennyire számítson nehézségekre?(Egyébként nem rólam van szó, csak így osztálytársam kapcsán kíváncsi lettem, mert fura párosítás ez a két tantárgy)

2022. febr. 11. 22:12
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Önmagában nem jelent az semmit, hogy középszinten tanultad. Azt kellene inkább tudni, hogy mennyire van affinitásod a matekhoz.

Nekem volt olyan csoporttársam, aki matek-biológia párosításra jelentkezett biológia-kémia érettségikkel úgy, hogy egy sima sin(x)=1/2 egyenletet képtelen volt levezetni. Hát ő nem is húzta sokáig a szakon...

Az viszont igaz, hogy általában a jó matekosok is szoktak szívni egy-egy tárggyal. Az egyetemen bőven a középiskolai szinten túlmutató dolgokat is tanítanak, amiket meg kell tanulni, és bár lehet, hogy a középiskolai matekot kennéd-vágnád, a kétváltozós integráláson mégsem tudnád átrágni magad.

Bármilyen matekra épülő szak önmagában nehéz, az elsajátításhoz sok magánidőt és utánajárást kell ráfordítani. De egyáltalán nem lehetetlen elvégezni.

2022. febr. 11. 23:23
 2/3 anonim ***** válasza:
*Most láttam csak, hogy nem rólad van szó, de a lényegen ez nem változtat.
2022. febr. 11. 23:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Az egyemi matek köszönő viszonyban sincs a középiskolaival (a tagozatos vagy emelt matekkal sem), szóval az átállás így is, úgy is egy kihívás a többségnek. Én 16 évvel az (akkor még egységes) érettségi után kezdtem a matematikus alapszakot, és még mindig itt vagyok. Maximum az első félévben, és annak is leginkább az elején jelentett volna előnyt az emelt matek érettségi.

A magyar-matek szakpárosítás tényleg nem mindennapi, de legalább jó eséllyel olyan tanár lesz belőle, aki megérti és tolerálja, ha valakinek inkább matekos (vagy éppen inkább humán beállítottságú) a feje. Mit nem adtam volna egy ilyen magyartanárért gimiben...

2022. febr. 12. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!