Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közgazdasági szakgimnázium...

Közgazdasági szakgimnázium után mekkora esélyem lenne magyar nyelv és irodalom szakos tanárnak lennem?

Figyelt kérdés
Közgazdasági szakgimnáziumba szeretnék menni (8.os vagyok), viszont azután magyar nyelv és irodalom szakos tanár szeretnék lenni. Szerintetek hátrányból indulnék abból a suliból, egy gimnáziumhoz hozzávetőlegesen?
2020. febr. 1. 11:34
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Nem feltétlenül. Ha felkészít a szakgimnázium az emelt szintű magyar érettségire, akkor nem leszel hátrányban. Csakhogy egy reál jellegű szakgimnáziumban nem jellemző ilyen fakultáció, mert lehet, hogy te jelentkeznél egyedül, esetleg még 1-2 ember, ezért meg nem indítanak fakultációt. De legegyszerűbb bemenni az iskolába, és megkérdezni, eddig volt-e ilyenre példa. Csak halkan kérdezem, miért akarsz közgazdasági szakgimibe menni, ha bölcsész területen akarsz egyetemi tanulmányokat folytatni?
2020. febr. 1. 11:39
 2/4 anonim ***** válasza:
26%
12,25% az esélyed.
2020. febr. 1. 12:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Közgazdasági szakgimnáziumból is lehet erre a szakra menni, de nem olyan egyszerű, mint egy gimnáziumból. Az emelt magyar érettségi köztudottan a legnehezebb, mindenképp szükséges hozzá fakt és egy jó tanár, ám ez szakgimiben nem biztos hogy lesz.

Ha tényleg tudod, hogy ezt akarod, akkor inkább gimnáziumba menj.

Egyébként a tanárképzés két szakos, tehát a magyar mellé még választanod kell valamit.

2020. febr. 1. 12:48
 4/4 anonim válasza:

Szerintem nagyon nézz utána, hogy milyen is egy közgáz suli. Én is ide jártam,tavaly végeztem, azt hittem, hogy tanulunk egy kis gazdaságot, marketinget amikor jelenteztem. Így is volt az elején. Aztán jött a számvitel, pénzügy, adózás, valállkozás gazdaságtan, projekt készítés stb.

Ilyen tárgyak mellett nemigen lesz időd magyarozni, angolozni, törizni stb., mert annyi szakmai tárgy van, hogy elveszi minden időd. És javarészt magolnod kell. Számolással nem lesz gondod, mert alig van. Én 2-es matekkal megcsináltam/megértettem mindent.

Én akkor ajánlom ezt a szakirányt neked, ha ezzel akarsz foglalkozni. Ha pedig nem, akkor sima gimivel jobban jársz. Ott vannak faktok, amikre járhatsz ( mert közgáz suliba az sincs) és az segít felkészíteni sok mindenre.

2020. febr. 2. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!