Jobb diplomásnak lenni, vagy inkább szakmunkásnak?
Itt a lényeg számomra az lenne, hogy elvekben, jobb e diplomásnak lenni. Tudom, van olyan diplomás szak, ami sz@#&t se ér, és van olyan szakmunka, amivel milliókat lehet keresni. Arra lennék kíváncsi, hogy a társadalmi megítélés szerint diplomásnak jobb e lenni, és tanultabb e egy diplomás, intelligensebb, vagy így anblokk, a diploma jobb?
Én diplomás vagyok, de a környezetem szerint nem érek vele, pedig keresett szakma. Igaz, nem keresek jól, de örömmel csinálom.
“IT-s” diploma, home officeban dolgozva.
Jobb. Sokkal. 8 órában magasabb bér, tisztaság.
Franc se akar izületes lenni, tönkrevágni az egészségét, aztán költheti gyógyszerre.
Semmi értelme ennek a kérdésnek...
Ezen lovagolsz 3 napja. Most már állj le.
"Tudom, van olyan diplomás szak, ami sz@#&t se ér, és van olyan szakmunka, amivel milliókat lehet keresni."
Olyan jó lenne végre, ha nem mindenáron abban akarná minden szakadt proli mérni egy diploma értékét, hogy mennyi pénzt lehet vele lapátolni. Ha csak ez számít, menj qrvának, baszasd magad ájultra napi 100-ért és legyél boldog.
Azért is tanul az ember, hogy jól keressen, de manapság rengeteg dologgal lehet pénzt csinálni, nem csak diplomával. Ezek a szakok nem arra valók, hogy gazdaggá tegyenek és bebiztosítsanak, azt te csinálod magadnak.
Attol fugg milyen diploma.
Valami IT diploma peldaul es otthonrol is tudsz dolgozni. Egy rakas idot megsporolsz azzal hogy nem kell bejarnod a munkahelyre, hanem munkakezdes elott fel oraval felkelsz megreggelizni, munka vegeztevel meg lecsukod a laptopot es ennyi volt aznapra.
En szakmunkas vagyok de ha fiatal koromban tobb szorgalmam lett volna akkor szereztem volna diplomat mert most tobbet keresnek vele. A munkaidomon kivul kell meg autozgatnom is munkaba meg hazafele amivel legalabb napi 1 ora elmegy. Ez nincs kifizetve es mielott lett volna cegesautom, akkor a sajat autommal es sajat benzinnel jartam dolgozni.
Fizikai munkaba tonkremesz idos korodra, szetmennek az izuleteid, dolgozhatsz hidegben-melegben, esoben, tuzo napon, porban, koszban, buzben. Serulesek is elofordulnak hogy megvagod magad, megutod valamidet munka kozben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!