Lehet jelentkezni angol szakra, ha csak az indul, és eddig németet tanultam?

Figyelt kérdés
Csak angol szak indul abban az iskolában, ahová jelentkeznék. Németes voltam ideáig, így jelentkezhetek? Egy másik iskolánál ugyanez a helyzet, de ott van nyelvi előkészítő,gondolom oda mehetek, ugye?
2022. jan. 26. 17:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt az adott iskolától kell megkérdezni. Általában igen. Ahol nem, ott szokott lenni felvételi a nyelvből, szóval ha nincs, én azt gondolom, hogy ez nem baj, de őket kell felhívni.

A lányom első helynek egy angolos osztályt jelölt meg, nincs felvételi, és itt mondták is, hogy nem előfeltétel a nyelvtanulás, két csoportra fogják őket osztani, kezdők és haladók. Másodiknak a németet jelöltük meg, azt még nem tanulta, de ott is azt mondták, hogy nem gond.

2022. jan. 26. 18:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem is az iskolától függ, őket kell megkérdezni, hogy milyen szint szükséges, de igen, ha nincs felvételi nyelvből, akkor sanszos, hogy nem kell előzetes nyelvtudás. Az én gimiben is volt németes osztály, de annyira kevesen jelentkeztek, hogy konkrétan mindenkit felvettek, ezért kezdőkre és haladókra voltak osztva.
2022. jan. 27. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!