Ki élvezte a közforgalmú gyógyszertári gyakorlatát?
Én már 8 éve dolgozok patikában beosztott gyógyszerészként, de már kezdem unni.
Állandóan úgy csinálnak az emberek, mintha csak hülye boltosok lennénk, a betegek között pedig vannak elég fura alakok valljuk be.
Vannak agresszív, bunkó, meg pszichiátriai esetek is, akik nem szedik megfelelően a gyógyszereiket, ezért vannak elég komoly viselkedési zavaraik. Sok sebből vérzik a patikai gyógyszerészet....
Én is úgy érzem, hogy sokszor unalmas, fárasztó és mentálisan sem eléggé kielégítő a munka.
Sokszor tényleg csak hülye eladó módjára kell viselkedned, nincs idő kérdéseket feltenni, alaposan átbeszélni a beteggel a gyógyszerelését, és sokszor csak lerendezik annyival, hogy akkor tessék megkérdezni a háziorvost pl. egy interakció kapcsán, vagy dózis-váltás miatt. Ezeket miért nem a gyógyszerész csinálja?
És ezt pl. tökre felbosszantónak találom, mert szerintem ez inkább a gyógyszerész szakterülete, mint az orvosé, aki ismer kb. 2 féle készìtményt és a dózis kiirásokkal is eléggé küzdenek.
Egyszerűen nem látom a valós szerepünket az egészségügyben. Mit tudunk mi nyújtani, amit egy szakorvos/háziorvos nem tud? Nagyon elveszve érzem magam emiatt.
Rosszul van szabályozva a patikai gyógyszerészet...például ha az orvos elrontja a receptet, akkor a patikát bírságolják meg, amelyik kiadta a gyógyszert a betegnek, pedig egyértelműen az orvos rontotta el.
Elég lehangolóak az állapotok, és rossz nézni ahogyan a kollégák belefásulnak a munkába az évek során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!