Bajban vagyunk! Mi lesz a lányommal?
Január 22.-én megírta a központi felvételit, és kb 35-40 pontot ért el összesen… nagyon romokban van, azóta sír, szomorú. Azt mondta, hogy annyira félt, hogy a két felvételi közti szünetben és a magyar előtt is hányt a mosdóban…
Technikumba szeretne menni, turisztika szakra lehetőleg, minden álma világot látni… szegényem ezt most eléggé elszúrta, de menthető a helyzett? Mit tegyünk?
Az átlaga nagyon jó, 4.10 összesen. Szóbelin (ha behívják) is nagyon jól fog szerintem teljesíteni, hisz eléggé nyitott ember és imád beszélgetni emberekkel + a magyarral nincs gond, na de a matek…
Van esélye így technikumba? Nem akarom, hogy 3 évesre menjen! Nagyon megvagyunk ijedve.
Ha nem jutna be technikumra akkor sem történne semmi katasztrófa, mert beiratkozik egy sima gimibe és érettségi után turizmus szakon már lesz lehetősége tovább tanulni egyetemen.
Egyébként mennyi a ponthatár oda? Az ország más pontján lévő technikum nem jöhet szóba? Vagy mindenhova szükséges ez a központi felvételi?
Hát ezt olvasni is rossz volt.
Először is, ez rá vonatkozik, nem rátok.
Miért beszélsz többes számban?
Másodszor, a baj nem itt kezdődik.
Nekem az jön le, hogy nem véletlen volt ideges, beparáztattad.
Ne ragaszd rá a saját frusztrációidat.
Semmi nem lesz akkor sem ha elvégez egy egy sima szakmznkásképzőt, majd utána elmegy aminek akar.
"Azt mondta, hogy annyira félt, hogy a két felvételi közti szünetben és a magyar előtt is hányt a mosdóban…"
Na ezt kellene azonnal befejezni. Mesterszakos záróvizsgámról mentő vitt el egy lányt a gyomorfekély miatt. Tavaly kétszer ment ki hányni és megbukott, annyira stresszelt.
Könyörgöm, ne hagyd tönkremenni a kislányt, ezzel a rossz stresszkezeléssel legkésőbb most muszáj kezdenetek valamit. Neked is, mert látszólag neked sem megy.
Ki nem szarja le, ha nem veszik fel? Drága kis lelkemnek hatalmas tragédia, elhiszem, mert látja összeomlani maga körül a nagy ""felnőtteket"" is, akiknek egy dolga volt ilyenkor, hogy megnyugtassák és segítsenek kitalálni egy jó B vagy C tervet..
Mi felnőtt emberek is felejtsük már el, hogy olyan hú, de sok múlik azon, melyik nyomorult középiskolába/technikumba megy! Az érettségi mindenhol ugyanaz, ráadásul szánalmas követelményeket támaszt, NEM SZÁMÍT, milyen suliba megy a gyereked, akkor is lehet belőle valaki, ha elsőre nem megy minden terv szerint. De egy életen át szenvedni fog, ha lelkileg nem kiegyensúlyozott és ilyen neurotikus marad.
Ha nem veszik fel technikumba, megy gimnáziumba, jár külön tanárokhoz, végig jó alaposan felkészül, utána meg tanul majd szakmát vagy megy egyetemre...
Én is egy f*szvégi zeneiskolából indulva jutottam el lassan a doktoriig, anyám mindig azt mondta, hogy megoldjuk. Megoldjátok ti is.
Egyetértek a 4-essel, ilyen átlaggal inkább technikumba veszik fel, mintsem gimnáziumba.
Figyelj teljesen mindegy, hogy hova jár, amíg a suli ad érettségit. Az is mindegy, hogy turisztika vagy kereskedelmi vagy gabonaipari. De most tényleg, nem teljesen mindegy? Ez egy kislány… annak nézz utána, melyik az a technikum, amelyről nem mondanak túl rosszakat és ahova bekerülhet. És biztasd egy kicsit, nyugtasd meg, ne pánikolj még te is… nincs értelme.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!