Mit lehet tanulni egyetemen, amivel otthonról is tudnék dolgozni és másokon segítő munka?
Pszichológia sajnos kilőve mivel az életben nem érném el a ponthatárokat.
Gyógypedagógiára gondolok most egy ideje, csak attól félnék nem lenne magánórákra kereslet.
Gyógypedagógia + TF-en egy sportedzői és/vagy sportmasszőr tanfolyam.
Nem tudom, miért kritérium az, hogy “otthon” legyen, de ez úgy nehéz, ha emberekkel akarsz dolgozni. De rengeteg dolgozó embernek, menedzsernek van mindenféle súlyos és kevésbé súlyos nyavalyája (hátfájdalom, sérülések stb.) amikre szerintem van kereslet.
Minden ilyennek a fenntarthatóság a legfőbb problémája. A személyes tanácsadás / szolgáltatások nagyon drágák. Még a jól kereső menedzserek is elmennek pár tanácsadásra, és utána sajnálják rá vagy az időt, vagy a pénzt.
Általában úgy veszem észre, hogy a magamfajta azért szívesen költ a testi-lelki egészségre, főleg, ha van észrevehető hatás. Én és más menedzser ismerőseim is járnak pszichológushoz, ha szükségét érzik, coach-hoz, beszédtanárhoz, de sokan járnak gyógytornászhoz, masszőrhöz stb.
A 40 éven felettiek nagy része már nyaki vagy hátfájdalmakkal küzd (tipikus menedzser betegségek), a sportolók pedig boka-, térd-, csípő-, könyökfájdalmakkal... a gyógytornászat legfőbb baja, hogy elmegy az ember 3-4 foglalkozásra, megtanulja a gyakorlatokat, utána nem megy többet, egyedül csinálgatja. Ezért javaslom azt, hogy vedd mellé a masszőrt, mert úgy viszont már nem fogja abbahagyni (ha mondjuk van gyógytorna és masszázs is).
Már sok olyan volt, hogy van pl. aki irodaházakba jár be, és 10 perces nyakmasszázst tart menedzsereknek. Volt több éven át fakultatív gerinctorna is kifejezetten menedzsereknek, bent az irodában, Boss öltönyben ahogy voltunk! 45 perces foglalkozások. Tök jó ötlet.
De úgy általában véve egy sport- vagy élménymasszázs, mellette gyógytorna, és ráállni a 30+ menedzserekre jó ötlet és kifizetődő is. Tesóm jár egy ilyen csávóhoz és alig tud nála időpontot kapni, be van táblázva egész évre. Nagyon durva.
A másik ötlet, a TF-es sportedző is nagyon jó, ha amúgy sportos vagy. Szerintem óriási ötlet a (főleg női, de amúgy uniszex csak főleg csajok járnak) fitnesz edzést, vagy jógát, gyógytornával kombinálni. Nem tudom, miért nem látok ilyen ajánlatokat itthon, pedig kasszasiker-gyanús ötlet. Egyik ismerősöm megunta a tanítói fizetését (és lehet, hogy a gyerekeket is, nem tudom), és elment fitnesz edzőnek. Egy olyan vidéken, ahol 66% a munkanélküliség, az emberek el vannak hízva és rengeteg az alkoholista. Beszarás, de olyan népszerűek az edzései, hogy termet kellett cserélnie, mert nem férnek be. Falun!! Folyamatosan posztolja az "ilyen volt, ilyen lett" képeket, amelyeken elhízott, puhány háziasszonyokból varázsol csinos nőket. Eszméletlen.
Az összes ilyen test-jóléti cucc egy aranybánya szerintem, ha jó vagy bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!