Hogy tegyek érettségit felnőttként?
Ha én pl egy szakközépiskolai végzetségem van és mondjuk szeretnék egy közép szintű érettségit tenni akkor ezt hogy tudom megoldani? Minden apró részlet érdekel! Pl.: Mennyibe kerül? Hogy lehet megoldani? Hogy juthatok be felnőttként az iskolába? Mennyi időm lesz a munka és az iskola mellett? Hogy fogok suliba járni ha napi 8 órákat dolgozok?
Úgy hogy ja ezek lennének a kérdéseim aki tud az írjon valami normális választ.
Igen, fontos lenne tudni, hogy van-e bizonyítványod a 12. osztályról. Ha van, akkor csak jelentkezel érettségire és leteszed (jobb esetben), ez azonban nem olcsó mulatság, az a ~30.000/tárgy sajnos reális összeg. Ha emelt érettségit szeretnél, az legalább egy 10-essel több.
Ha nincs meg a 12. osztály, akkor esti suliba kell jelentkezned. Iskolától függően hetente vagy kéthetente egy-két napot be kell járni, jellemzően hétvégén, de ezt úgyis elmondják a jelentkezésnél.
Ha nincs meg 12 osztály, akkor esti iskolába kell menni. Általában a legtöbb helyen hetente 2 nap van tanítás, délután 3 körül kezdődnek, de van néhány helyen levelező vagy távoktatás is, ha nagyon nem tudod megoldani munka mellett a bejárást, de estin is lazán szokták venni.
Ha megvan a 12 osztály, akkor nem kell sehova beiratkozni, csak érettségire kell jelentkezni, ez esetben fizetni kell tantárgyanként adott összeget, az emelt drágább, de nem tudom idén mennyi.
1. 2. 3. 4. 5.
Értem köszönöm szépen a normális válaszokat! :)
28 ezer forint
Egyébként sok sikert! Nem tudom miért akarod letenni, de becsületes! Sok sikert mindenben!
Lépj be Facebook csoportokba. (kb így keresd:2022-ben érettségizők csoportja Magyar/ 2022 magyar éérettségi.->inkább ez) fent vannak kidolgozba az összes tétel, illetve ott kérhetsz bármilyen segítséget
7. 8.
Köszönöm szépen a normális válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!