Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék beszélgetni ELTE-GTK...

Szeretnék beszélgetni ELTE-GTK hallgatókkal. Bárki innen ELTE közgázról?

Figyelt kérdés
Pest és Pécs közt filózok. Ha Pest akkor csak az ELTE jöhet nálam szóba, viszont alig találok infót és véleményeket a suliról.

2022. jan. 15. 11:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%
Alapszakos elsősként (ELTE GTK) nekem semmi bajom a vizsgaközponttal. Nekem még nyugisabb is. A megajánlott jegyekért tanulós, néha tényleg részleteket is, viszont a tesztes válaszadás meg könnyítés. Úgy látom, hogy a jegyek sem rosszak végül. Nekem nagyjából rendben van az egész képzés.
2022. jan. 18. 14:14
 12/15 anonim válasza:
100%

GTK-ra járok,gazdmenen, most leszek 6. félévben.

A tárgyakat én 3 kategóriába osztanám, vannak komoly számolós tárgyak, tanulós-magolós tárgyak, és könnyedebb társadalomtudományi tárgyak.

A komolyabb számolós tárgyak, mint pl.: számviteles tárgyak, vállalati pénzügyes tárgyak, statisztika, ökonometria elég erősek, de sok függ itt is hogy melyik tanárnál vagy. Ugye itt tudsz választani hogy angolul vagy magyarul tanulsz, és általában a magyart és az angolt más tanár tartja. Pl, számvitelt pénzügyet, és lehet az ökonometriát is érdemesebb angolul tanulni a tanárok miatt.

A vizsgaközpont, számolós tárgyaknál úgy van kihegyezve hogy készség szintű tudást mérjen, tényleg nincs részpont a számolásokra, csak az eredményért jár pont. Viszont, ezt a vizsgaközpontot októberben adták át, folyamatosan finomhangolják, nem kizárt hogy ezen változtatni fognak.

A tanulós-magolós tárgyak, mint pl.: a menedzsment, marketing, gazdaságpolitika elég magolósak voltak eddig. Főleg a menedzsment amiben nagyon sok elméletet kell megtanulni, amit aztán szigorlaton vissza is kérnek. Vannak akik örülnek hogy tízen x szemszögből közelítünk meg 1-1 témakört, vannak akik szerint a kevesebb több lenne, de az kétség kívül igaz, hogy a menedzsment az tanulós.

Tanárok tekintetében,szintén lehet választani, pl. menedzsmenten az angolon szerintem jobb a tanár.

A társadalomtudományi tárgyak mint pl.: Jog, Pszichológia, Szociálpszichológia, Érveléstechnika, Szociológia kifejezetten kellemesek.

Nem kell rájuk kegyetlen sokat tanulni, hasznosak, totálisan informatívak. A tanárok ebben a kategóriában kifejezetten magas színvonalúak. Pl.: pszichológiát Dr.Prof. Mérő László tartja, a jog tanárok is jók..

+1 kategória, a szakos tárgyak, pl.: kermarkosoknak a marketingkutatás vagy ng-seknek a nemzetközi pénzügyi menedzsment már sokkal inkább tartalmaz szakmai gyakorlatias, való életben ténylegesen hasznos dolgokat.

Viszont, ami mindenképp érdekes lehet, a megajánlott jegyes rendszer. Ha komolyabban veszed a tanulást, akkor akár az összes tárgyat meg tudod csinálni a szorgalmi időszak alatt. Tehát decemberig meg lehet csinálni az összes tárgyat. Ami azt jelenti hogy van tisztán 2 szabad hónapod.

Ami még idetartozik, ha egy 4-es körüli átlagot tudsz tartani, automatikusan tanulmányi ösztöndíjassá válsz, ami havi 20-25k Ft-t jelent, ezen kívűl persze van egy rakat szoc ösztöndíj is, ha pl öneltartó vagy, koliban laksz stb stb...

+Ami kicsit megnyugtató, hogy az ELTE állami egyetem (még), így nincs folyamatos átsorolás államiról önköltségesre, azaz ha 1-1 féléved nem sikerül tul jól, valószínű hogy nem fogod elbukni az állami ösztöndíjad. Egy Corvinuson pl. folyamatosan újra rangsorolnak, és ha egy féléved nem úgy sikerül ahogy vártad, ki tudsz csúszni fizetősbe, ami

A közösségi élet, ha lehet ilyenről beszélni a járvány alatt, elég üres. Normálisan 1 félévet jártunk be, ugye azóta online, hibrid, és most ilyen maszkos bejárós a rendszer. Szerintem, ennek az ürességnek részben az az oka, hogy nem normál rendben működnek a dolgok, tehát pl maszkokban, úgy hogy megkövetelik az elővigyázatosságot, egész nehéz egyetemen kontaktolni, jellemzően a szemináriumokon sem működnek most a covid miatt a csapat gyakorlatok.. A HÖK és a vezetőség részéről is vannak próbálkozások programokra hogy megtörjék a jeget, kisebb-nagyobb sikerrel, de egyenlőre nem-nagyon sikerült.

Szerintem az az egyetemi közösségi élet, jelenleg csak a kollégiumokban adott, a GTK-nak nemrég lett egy szakkollégiuma "NÁSZ" a neve, aki célzottan közösségi életet keres, érdemes lehet csatlakoznia a NÁSzhoz.

Én nem bántam meg hogy ide jelentkeztem, 1 félévet normálisan be tudtunk járni, 3 félévet online tartottak meg videós előadásokkal, most van 2 félév ami maszkos lesz, ami kellemetlen, de máshol sem jártam volna jobban.

Ha ma kellene jelentkeznem az feladná a leckét, és azért, mert normál működésben, ha nincs pandémia, más egyetemeknek, már van kialakult működő, bevált közösségi, és nem közösségi komplex működési rendszere. Az ELTE GTK a dolog minden előnyével és hátrányával együtt ezeket a rendszereket folyamatosan építi ki, és folyamatosan finomhangolja.

Ha egy kész kiszámítható rendszert szeretnél, közösség, oktatás és az egész működés tekintetében, lehet jobban jársz egy másik (Pécsi) egyetemmel, ha viszont egy zöldmezősebb, folyamatosan fejlődő rendszert keresel, oktatás, közösség, és működés tekintetében, annak minden előnyével és hátrányával, akkor az ELTE GTK tökéletes választás lehet.

2022. jan. 19. 21:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

De jó,hogy megtaláltam ezt a kérdést :).

ELTE-GTI levelezős mesterszakos hallgató vagyok, soha nem választanám még egyszer ezt az egyetemet.

2022. ápr. 24. 11:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Elte gtk pénzügy msc:

1.alapvetően szerintem

Nagyon színvonalas

ELMÉLETI oktatást kapunk, az oktatók is kiválóak, vannak

Nagyon fasza jegyzetek, az órákat feltöltik,

Tényleg mindent megadnak hogy meglegyenek a tárgyaid.

2.számonkérések:6 kredites tárgyból 3 zh vagy vizsga 3 kredites tárgyból 2 zh vagy vizsga, itt nem

Kell mindenfele beadandoval,csoport feladattal , aláírás megszerzésével vesződni, ellenben elég keményen számon kérik az anyagot, puskázni meg felesleges, a vizsgaközpontban még a seggedet

Is bekamerázzák.

3. Msc-re szerintem maximum nappalira

Érdemes

Ide

Menni, levelezőn 40 órás munka/család mellett egy kicsikét nagy falatnak gondolom(persze ez teljesen szubjektív)

2022. jún. 23. 13:48
 15/15 anonim ***** válasza:

A BGE-t

Meg ne vesd el, ott végeztem az alapot, nagyon sokan már 2.évtől dolgoztak nálunk, szerintem lényegesen nehezebb az ELTE, de

Ez azt

Is jelenti hogy

Sokkal

Több

Időd lesz VALÓS szakmai tapasztalatot szerezni.

2022. jún. 23. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!