Jogász hallgatók! Budapesten melyik az a jogi egyetem ahol nem kell közgázt tanulni (ha van egyáltalán ilyen)?
Első sorban az ELTE-n szeretnék jogot tanulni, de tudom hogy ott a közgáz elég kemény. Pázmányon vagy Károlin mi a helyzet? Más szempontokból is várom a válaszotokat.
Hol milyen alapjában az oktatás, miért ajánljátok/nem ajánljátok az adott intézményt?
Minden tanácskt és információt szívesen veszek.
Előre is köszi!
Sokkal nehezebb tárgyaid is lesznek, mint a közgáz. Hidd el :D
Nem kell parázni tőle, csak gondolj bele, hányan megcsinálták már.
Pázmány másodéves vagyok, közgáz tényleg az egyik legkönnyebb tárgyak közé tartozik első félévben... :D
Viszont erre épülnek majd később, még ha nem is közvetlenül felsőbb éves tárgyak. Pl második féléves pénzügyi ismeretek tárgy erre épül, arra meg majd 5. félévben a pénzügyi jog, arra a püj2...
anno közgazdaságtanból (bevezetés a mikroökonómiába, makroökonómiába) csak a fogalmakat kérdezték tőlünk volt számításos is, de összességében a definíciók tudásával megkaptuk a kettest :-) Ha tudtad a definíciókat simán megvolt a vizsga úgy is, hogy nem tudtál számolni...viszont ha számítások tökéletesek voltak, de nem mentek a definíciók elégtelen lett. Meg is mondta a prof, hogy a jogász hallgatók segghu...lyék matekból :-)
Statisztikából pedig a mai napig nem tudom, hogy mentem át....azt tudom, hogy volt valami táblázat és kínomba összeadtam meg kivontam a számokat...aztán legnagyobb meglepetésemre elégségest kaptam :-)
Viszont ennek ellenére a legnagyobb szerelem pénzügy joggal volt mindkét részéből jelesre kollokváltam....nagyon adta a tárgy :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!