Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Örülnétek annak/jónak tartanát...

Örülnétek annak/jónak tartanátok, ha az egyetemeken innentől fogva covidtól függetlenül az előadások online lennének megtartva, a szemináriumok, gyakorlatok pedig jelenlétin?

Figyelt kérdés
2022. jan. 14. 11:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

9-es, én online nem tudok tanulni, de most offline mindenre mindig bejártam és 5-ös átlagom lett, sokkal jobban érzem magam így. Engem az nem zavarna, ha más otthonról tanulhatna, de mindenképpen meg kéne hagyni az igazi, tantermi előadásokat is. Ugyanezt írtam a 4-es válaszomban, és nem értem, valaki elmondaná, miért nem hasznos? :)

6-os, attól még, hogy valakivel nem egyezik a véleményed, kérlek ne ócsárolj senkit.

2022. jan. 14. 20:47
 12/21 anonim ***** válasza:
6%
Ha valaki nem tud otthon tanulni, attól még bemehet az egyetemre, beülhet a könyvtárba. Egy felvételt megnézni, könyvet elolvasni stb. bárhol lehet.
2022. jan. 14. 20:53
 13/21 anonim ***** válasza:
93%

De nekünk nem felvétel kellene, hanem hogy oda ülhessünk a tanár szeme elé, kérdezhessünk, ha valamit nem értünk, legyenek körülöttünk diákok, akiktől meg lehet kérdezni, mi van a táblára írva. A tanár lássa az arcunkról, hogy mennyire értjük, ahhoz igazítja a tanítást, ezt konkrétan meg is mondták idén, hogy a nonverbális jeleket figyelve fejtik ki jobban a definíciókat, stb.

Akár kérdezhessünk jobban a témába, vagy házit mutassunk hogy jó-e...

2022. jan. 14. 21:05
 14/21 anonim ***** válasza:
6%
Erre valók a szemináriumok.
2022. jan. 14. 21:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen minden előadásból szeminárium is, sőt pl. nálunk sokszor előfordult, hogy hiába tartozott szeminárium az előadáshoz teljesen mást vettünk a két órán, illetve több tanárnál is fel lehetett venni a szemináriumot és ők szintén teljesen mást tanítottak.
2022. jan. 14. 21:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincsenek szemináriumok, csak gyakorlatok, amiket fiatal, msc hallgatók tartanak, és mást csinálunk, mint az előadáson, az igazi professzorok csak az előadást tartják meg. Sok tárgynak pedig nincs is gyakorlata.
2022. jan. 14. 21:23
 17/21 anonim ***** válasza:
18%
De épp erre próbálok rámutatni, hogy nem lenne muszáj így kinézni a rendszernek. Ti mennyit szoktatok ténylegesen kérdezni az igazi professzoroktól előadáson? De úgy komolyan. Én elhiszem, ha nálatok pezsgő diskurzus folyik előadáson a professzorral, biztos szak- és tanárfüggő is, hogy ilyennel én még nem találkoztam, mert amilyen előadásaim nekem eddig voltak, valójában sosem volt idő kérdezni, mindenki azon volt hogy le legyen darálva az anyag. Csak ültünk udvariasan, és ha valaki valamit nem értett, ugyanúgy önállóan kellett, hogy utánanézzen, és persze végső soron úgyis mindenkinek a saját tempójában kell feldolgozni és megtanulni a vizsgára. Egy fokkal egyszerűbb lenne, ha a professzor 1x felvenné az előadásait, és az anyagot a hallgatók rendelkezésére bocsátaná. Konzultálni persze ugyanúgy lehetne, akinek erre van szüksége, szemináriumon/gyakorlaton, kiscsoportban már nyugisabb a tempó ahhoz, hogy tényleg feltegye az ember a kérdéseit.
2022. jan. 14. 21:38
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem vagyok ellene annak, hogy legyen egy ilyen lehetőség is, amit te írsz, hogy pl. legyen felvétel, adják ki az anyagot stb. Viszont legyen lehetőség arra is, hogy aki be szeretne járni az előadásaira, az ezt meg tudja tenni.
2022. jan. 14. 22:05
 19/21 anonim ***** válasza:
81%
Igen, én örülnék, egy félévem volt ami végig hibrid oktatásban zajlott, egy hét online előadás, egy hét személyes gyakorlatok, és az volt a legjobb félévem, lelkileg is rendben voltam, tudtam dolgozni is, mert tömbösítve voltak a gyakorlatok, és két szabadnapom is volt gyakorlati heteken. Az előadásokra is "bejártam", figyeltem, én nagyon szerettem, és rossz volt, amikor ezt elvették tőlünk, én szívesen folytattam volna így tovább.
2022. jan. 15. 12:00
 20/21 anonim ***** válasza:
89%
Nem örülnék neki. Bár én kis szakra jártam (30 fős). Azok a tipikus nagy előadások csak pár alapozó tárgynál voltak jelen, ahol más szakososok is voltak, azokat esetleg el tudom képzelni online, nagy volt a tumultus az órákon. A többi tárgynál viszont örültem, hogy személyesen volt. Nekem sokat segített abban, hogy megtanuljam az anyagot. Online nem érzem magam annyira hatékonynak, és a társaság is hiányzott.
2022. jan. 16. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!