Orvosisok, akiket nem vettek fel elsőre! Ti mit csináltatok a kimaradó egy évben?
Én elkezdtem egy másik eü-s szakot, de amikor jött az értesítés, hogy oda vettek fel, már akkor éreztem, hogy nem fűlik hozzá a fogam. De azért elkezdtem, hátha, csak annyira feleslegesnek éreztem és éreztették a szakot, pár tanár szerintem le is nézett minket, hogy fél év után otthagytam.
Most elmentem dolgozni és mellette készülök megírni ismét az érettségit. Szerintem jobb is így, hisz egyetemen még zh-kra kellett készülni meg beadandókat írni és az ottani tárgyakra tanulni az órák után, munkából hazaérve pedig nem kell továbbra is a munkával fogalkozni. Én egyébként is ajánlom, egy kis kereset sosem rossz és legalább az oktatásból is "kiszabadulsz" egy rövid időre mielőtt visszaülnél 5-6(+) évre az iskolapadba.
Ha az orvosi a célod, akkor ne kezdj el másik egyetemi szakot. Simán csúsznak az orvosin 1-2 évet az emberek, ne fogyaszd el az államilag támogatott féléveidet. Az OKJ-s képzés jó ötlet , mert így TB és diákigazolvány megvan oldva. Viszont nem tudom, hogy azok fizetősek e vagy sem. Amúgy annyit azok nem vesznek el az idődből, tanulni sokat nem kell rájuk, barátnőm kapott havi 20.000 körül is .( ez gyakorlat miatt járt neki , vagy a tanulmányi átlaga miatt )
Én csúsztam egy évet az orvosin és egy szemesztert passzíváltattam. Ezek a terveim voltak : jogsi szerzés, nyelvvizsga, utazás, munka( pont bejött a COVID , így semmi nem jött össze 😔)
4#
Nem hiszem, hogy hisztizik. Van olyan ismerősöm, aki éjjel-nappal tanult az érettségire, jó eredményeket ért el, és csak 6-szor próbálkozott, hogy felvegyék, és sikerült a 6. próbálkozással bejutnia. Tehát nem mindig attól függ, hogy nem tanul/tanul rendesen.
Elmész mentőtisztire egy évre...és?
Elpazarolsz két államilag támogatott félévet és egy egész évet konkrétan a semmire, mert a mentőtiszti nem lesz meg, ha felvesznek majd orvosira és még az érettségire sem fogsz tudni úgy készülni, egyetem mellett.
Egyébként még csak január van és májusban lesz az érettségi.
Tedd oda magadat inkább, a felkészüléseknek, mert lehet, hogy csalódni fogsz pozitívan magadban és meg tudod csinálni.:)
Ki beszélt itt hisztiröl? Tiszti van írva...mentőtiszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!