Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak, ha kezdek...

Mit csináljak, ha kezdek rájönni, hogy egyetemre járni teljesen felesleges?

Figyelt kérdés

Lassan pályaválasztás elé kerülök és már egy pár éve eléggé angyalok ezen a témák. Tanár családból jövök, és eddig holtbiztos volt, hogy egyetemre megyek... De kezdek rájönni, hogy az egyetem (Magyarországon biztos) a legnagyobb hülyeség a világon. Legalábbis olyan szempontból biztos, hogy nem fizetik meg a munkádat hiába tanulsz egy szakmát akár tizen X éve. Szóval megvan kb. hogy mit szeretnék csinálni. Viszont, ahhoz nem szükséges egyetemi diploma.

Ti mit gondoltok? Szerintetek sincs értelme itthon az egyetemeknek, vagy csak én látom így?

2022. jan. 5. 21:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Lehet nem a tanár család elvárásokra kell kapaszkodni és akkor az egyetem itthon motiválóbb lenne neked, ha ez marad opciónak végül. Téged nem tanárnak küldenek, igaz?
2022. jan. 7. 11:34
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Bennem sohasem merült fel, hogy ne egyetemre menjek. Ezt nagyon bánom. Engem lelkileg teljesen tönkretett az egyetem. Még nem fejeztem be, de teljesen kilátástalannak látom a jövőt. Ha a tanult szakmámban helyezkedem el, aminek a gondolatától jelenleg rosszul vagyok, kezdőként valószínűleg szinte minimálbért fogok keresni. Közben egy lelkileg is beledöglős munka. Persze egyszer talán normális fizetést is adnának, főleg ha rengeteg pénz és megint hosszas tanulás árán valamelyik részében profi leszek.

Közben azt érzem, hogy az egyetemnek semmi értelme. Szörnyen tanítanak, a dolgok nagy része értelmetlen, soha nem fogom használni. Az egyetem is nyomja, hogy menjünk egyetemen kívül gyakorlatokra. Így minden évfolyamnak 2 féle van. a) aki nem jár be az órák nagy részére, alatta dolgozik, ezáltal tapasztalatot, tudást és pénzt szerez és b) aki bent ül órán, mert ugye kötelező és ha nincs bent elég ember, nagy balhé lesz. De aki bent ül töredék mennyiségű olyan információt fog szerezni, ami tényleg a mindennapokban hasznos lesz.

Én csinálnék ehelyett 1-2 év alapozó évet, majd 2-4 év gyakorlati évet. A gyakorlatnak van értelme, egész nap a padban ülni semmi.

2022. febr. 2. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!