Miért akar barátnőm újra egyetemre járni, ha eddig feleslegesnek tartotta?
Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt végeztünk akapképzésen az egyik barátnőmmel. Tulajdonképpen elég piacképes diplománk van, mindketten találtunk vele egyből munkát. Mesterképzésre mi nem is mentünk. Viszont barátnőm folyamatosan lenézte azokat az ismerőseinket, akik mscre mentek. Mostanában több barátunkról úgy mesélt, hogy papírgyűjtögetők, mert a sokadik diplomájukat vagy továbbképzésüket csinálják és hogy mennyire felesleges. Július végén azonban barátnőm bejelentette, hogy felvették mesterképzésre. Azt sem tudtam, hogy jelentkezett és kicsit paradoxonnak éreztem azt, hogy előtte még mindenkiről úgy beszélt mintha diplomákra pazarolnák az életüket közben meg ő is mscre fog járni. Ezt annyira nem tudtam hovatenni, hogy egyszerűen nem tudtam neki örülni, nem gratuláltam, nem kívántam neki sok sikert stb. Valamelyest meg is haragudott rám ezért, de már az alapképzés is megterhelő volt neki lelkileg, folyamatosan ott akarta hagyni az egyetemet. Arra is gondoltam, hogy eddig lehetséges, hogy irigy volt azokra akik mesterre járnak, de ezt sosem úgy mondta, hanem inkább lekezelő hangnemben. Ezt a lépését most nem tudom hova tenni, ebben az esetben is támogatnom kellene a döntését?2020. aug. 9. 10:38
1/5 anonim válasza:
Mert a titkolt irigység beszélt belőle.
Azóta érettebb lett, továbbtanul.
Ha jó barátnő vagy, bátorítsd.
2/5 anonim válasza:
Nem kell se támogatnod, se ellenezned, állj hozzá semlegesen. Leírtak alapján kicsit "mérgező" személynek tűnik. De miért is kéne támogatnod, amikor el se mondta neked, hogy jelentkezett? Ha annyira közel állnátok egymáshoz, akkor elmondta volna. Valszeg kínosnak érezte volna, ha elmondja, hogy jelentkezett és nem végül nem vették fel, de egy jó barátságnál ilyet nem kéne kínosnak érezni. Ő inkább "havercsaj", akivel lehet együtt lógni, de sok energiát nem kell rá pazarolni. :D
3/5 anonim válasza:
minek kattogsz ilyeneken, nem mindegy neked???
amúgy, igen, valszeg irigy volt. vagy azóta rájött, hogy akkor még piacképesebb lehet, felmerült a munkáltatójában, hogy előlépteti, ha msc-zik. esetleg kiheverte a fősuli/egyetem okozta sokkot és újból bele akar vágni.
4/5 anonim válasza:
Egyetemista korunkban sokan nem tudjuk még, hogy valójában mit is akarunk kezdeni az életünkkel. Van egy-két végzettségünk, azokkal lavírozunk, és várjuk az isteni szikrát. A nevelt lányom 39 évesen váltott orvosi vonalra.
5/5 anonim válasza:
Joban rosszban meg mond szamodra valamit.. Mi az indok ha maskep dontott te felul birald? O elete tarskent meg kiallhatnal dontese mellett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!