Szerintetek problémamentes terhességnél felesleges magándokihoz járni és fogadni?
Problémamentes terhességnél max a beutalókat adja oda a doki, megkérdezi van-e panasz, de az nincs, és ennyi.
Ezt ugye az sztk-ban is meg tudják csinálni.
Vagy legalább a szüléskor azért jobb, ha van fogadott doki, mert az legalább tuti odafigyel és nem lesz bunkó stb.?
2x szültem ügyeletes orvosnál,végig SZTK-ba jártam.
Egyáltalán nem bántam meg,a dokik végig normálisak voltak a terhesség alatt,sz ügyeletes orvosok is mindkét szülésnél.
Azért sem fogadtam,mert elég drága lett volna nekünk és a környezetemben sok rosszat hallottam a fogadott dokikról.
Én is úgy voltam vele,hogy probléma mentes terhességnél mindegy ki vizsgál,ki csinálja az UH-kat.
2. szülésemnél szülésznőm volt,nem bántam meg,sőt 3.-nál is ő lesz.Azért örültem neki,mert ő egyben lelki támasz is volt,igaz a terhesség vége fele kértem fel,de akármikor hívhattam bármilyen kérdéssel,nagyon jófej volt!
az én terhességem (lekopogom) eddig problémamentes de magándokihoz járok. Ennek több oka is van: - utálok várni, - munkaidőm miatt nem is nagyon tehetem meg hogy fél napokat ücsörögjek az uh-n, - nálunk az sztkban nagyon gyenge UH készülék van, és nem akarok felesleges aggodalmakat, pl. hogy a 12. héten nem látja a gyerek kezét rajta, stb. Emellett nálunk az sztk-s orvosok mind nagy parasztok, a magándokik - nyilván érdekből - de legalább emberként bánnak veled, és normálisan elmagyaráznak mindent. Az sztk-ban nekem nagyon nem tetszett a futószalag szerű vizsgálat, és a ne kérdezz semmi csak haladj tovább hozzáállás.
Tehát nekem az sztk negatív élmény volt. Viszont a mostani magán dokim előtt egy másik magándokinál próbálkoztam, az emberileg kedves volt, viszont elkövetett egy olyan hibát, ami miatt én úgy éreztem, orvosilag még egy sztk-s orvossal is jobban jártam volna. Ráadásul nem volt a rendelőjében UH...
HA MÁR MAGÁNDOKIHOZ MEGYEK A MINIMUM HOGY LEGYEN UH NÁLA.
ennyi, tehát nálam a magán nyert, most nagyon jó az orvosom, nem tudom milyen lehet egy jó sztk-s orvos mert sajnos még nem volt benne részem. Ha nálatok jó véleménnyel vannak róla, értelmes, megfelelően tájékoztat és jó a felszereltsége, akkor ne költs magándokira.
Én azért választottam magán orvost, mert ez a 3. terhességem ezelőtt volt 2 sikertelen terhesség (az első vetéléssel a 2. missed ab-al végződött) ráadásul nem tudom mennyi az összefüggés, de mind 2 eset előtt 1-2nappal voltam az sztk-ban ahol megvizsgáltak....másnap az elsőnél elöntött a vér, a második terhességnél is véreztem.
Most nem kockáztattam.
Már egy éve elmentem hozzá, teljes kivizsgálás, hogy mégis mi lehetett az előző 2 sikertelenség oka...stb
Most szúrjuk a véralvadásgátlót végig az elejétől,+az elején kaptam utrogestant is a 12.hétig...
Nagyon odafigyel, alapos, bármikor hívhatom, nem kell órákig várakozni, megbízom benne.
Sztk-ba én nem megyek többet.(azt még megjegyzem hogy az első sztk-s orvos, amikor az első babám elment megjegyezte, hogy "biztos nem akarta eléggé"... na köszönöm)
De ha valakinek nincs problémája és megbízik az sztk-s orvosában azzal sincs baj, de én már nem bízom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!