Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnök emelt matek és...

Gépészmérnök emelt matek és fizika nélkül?

Figyelt kérdés
Mennyire lenne nehéz így nem sok előzetes tudással belevágni? Illetve mennyire monoton ez a munka?
2022. jan. 1. 21:12
1 2 3
 11/23 Vodafonelive ***** válasza:
100%
Sok a matek es fizikas tantargy de semmikeppen se vegye el a kedvedet! Melyik iskolat szemelted ki? A matek es mechanikabol szokott lenni ZH elotti felkeszito par ezer forintert, azok jok szoktak lenni, sok gyakorlas, internet, ha meg egyik se akkor marad a pofatlankodas.
2022. jan. 2. 09:07
 12/23 A kérdező kommentje:
BME-n gondolkodtam, amiről legendákat lehet hallani, hogy mennyire szivatnak. Viszont szorgalmasnak vallom magamat, meg van is hozzá érzékem szerintem. Esetleg szintfelmérőt szoktak iratni a képzés elején? Ha igen, az azon elért eredmény milyen következményekkel jár?
2022. jan. 2. 09:38
 13/23 A kérdező kommentje:
Illetve még esetleg duális képzésre is gondoltam, hogy gyakorlati tapasztalatom is legyen bőven az egyetem befejezése előtt, hiszen úgy tudom, hogy mérnöki szakoknál ez sokat számít. Ezzel kapcsolatban is szivesen meghallgatok minden tapasztapatot, illetve azt is, hogy melyik egyetemnek a legjobb a duális képzése
2022. jan. 2. 09:49
 14/23 anonim ***** válasza:
55%

Nem saját tapasztalat, ismerősök elmondása alapján a BME inkább csak elméleti tudást ad, de tény, azt magas szinten. Egy gyakorlatiasabb sulival többre mész (pl. Óbudai Egyetem, vagy Miskolc, Győr, Kecskemét).

Nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik, a BME-n gépészmérnök alapszakon nincs duális képzés.

A munkahelyemen vannak duális hallgatók, ők Kecskeméten tanulnak. Általában a mestert már levelezőn végzik el.

A duális azért jó, mert így mire végzel, van gyakorlatod, mi általában meg is tartjuk a duális hallgatókat végzés után, amennyiben maradni akarnak. De ha nem, akkor is van mit beleírni az önéletrajzba. És nem mellesleg az egyetem alatt ad egy rendszeres jövedelmet.

2022. jan. 2. 10:21
 15/23 anonim ***** válasza:

12: mit nevezel szivatásnak...?????

Gyanítom, hogy a bulizósfiataloktól hallottad eme "okoskodást", akik szórakozni jártak oda... Vagy esetleg másodkézből urban legendeket hallottak...

Aki ott tisztességesen tanul és teljesít, azt soha nem szívatják...

Tapasztalatból írom!

2022. jan. 2. 11:46
 16/23 A kérdező kommentje:
15-ös azt, hogy pontosan mit értenek alatta, azt nem tudom, csak hallottam. Elsősorban olyan emberektől, akik kibuktak, majd Óbudán sikeresen lediplomáztak
2022. jan. 2. 12:10
 17/23 anonim ***** válasza:
16: ez is jól mutatja az egyetemi rangsort.... :)))))
2022. jan. 2. 12:13
 18/23 Vodafonelive ***** válasza:

#17, már nem azért, de nem feltétlenül jelenti ezt. Abban egyetértünk, hogy a legjobb hallgatók a BME-re mennek de az ott végzettek sem feltétlenül fognak kasszasikert aratni, mint egy vidéki. Nekem van pár barátom akik vidéki gépész bsc után a BME-re mentek gépész MSc-re. Elvégezték időben, nehezebb is volt de nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb lenne.

A kérdezőnek azt kellene még megnéznie, hogy milyen szakirányok érdekelnék a gépészmérnökin belül, a BME-n eléggé sok a választék, ha már van egy elképzelés, van egy irány akkor az egy jó dolog és az első 2-3 félévben nagyjából körvonalazódna benne, hogy melyik szakirányra menne a legszívesebben.

2022. jan. 2. 16:02
 19/23 A kérdező kommentje:
18-as az a baj, hogy ezt egyenlőre még nem tudom, nem érzem annyira a szakirányok súlyát. Viszont szerintem ez idő közben el fog vállni, hogy mely tárgyak jönnek be jobban, melyek nehezebbek számomra.
2022. jan. 2. 16:34
 20/23 anonim ***** válasza:
Csak akkor menj mérnökire ha jól megy a matek, így is szopó lesz
2022. jan. 4. 09:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!