Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnök emelt matek és...

Gépészmérnök emelt matek és fizika nélkül?

Figyelt kérdés
Mennyire lenne nehéz így nem sok előzetes tudással belevágni? Illetve mennyire monoton ez a munka?
2022. jan. 1. 21:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
30%
Eleve kell egy emelt. Közép matekkel sosem fog menni.
2022. jan. 1. 21:15
 2/23 A kérdező kommentje:
A felvételi tárgyak között az szerepel, hogy ,,legalább egyet emelt szinten kell választani: matematika és fizika vagy informatika vagy kémia vagy szakmai előkészítő vizsgatárgy". Tehát emel matek és fizika nélkül is be lehet kerülni, ha van infoból, kémiából vagy egy szakmai tágyból emeltem. A kérdés csak arra irányult volna, hogy mennyire nehéz elvégezni, ha n tanultam emelt matekot és fizikát. Mire alapozod azt az állításodat, hogy közép matekkap nem fog menni?
2022. jan. 1. 21:26
 3/23 anonim ***** válasza:
79%
Mert több olyan diáktársam is volt, aki közép matekkal nem tudta csinálni.
2022. jan. 1. 21:33
 4/23 anonim ***** válasza:
71%
Bekerülni egy dolog, az a könnyebbik része... Utána el is kell végezni. Ha matekos hiányosságaid vannak, bele fog törni a bicskád.
2022. jan. 1. 21:37
 5/23 anonim ***** válasza:
86%
Ha meg az emelt erettsegit se tudod kiizzadni, az első ket szemeszterben elverzel az alapozó tantargyaknál...
2022. jan. 1. 21:41
 6/23 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak elrontottam a pályaválasztást, próbálom nézni, hogy milyen szakok érdekelnek, ezek közé tartozik a gépészmérnöki. Szeptemberben el is szeretném kezdeni, nem akarom vesztegetni az időmet. Viszont lehetetlen, hogy 4 hónap alatt felkészüljek az emelt matek vagy fizika érettségire. Viszont mivel van info emeltem és a közepeim egész jók lettek, valószínűleg fepvennének. Csak a tapasztalataitokra lennék kíváncsi minél részletesebben kifejtve, hogy mennyire lenne nehéz ezen tárgyak előzetes tudásának hiányában. N azért nem tettem belőlük emeltet, mert nem lennék rá képes, szimplán régen még nem annyira érdekelt ez terület, időm pedig nincs most hirtelen felkészülni az emeltre.
2022. jan. 1. 21:46
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én jártam gépészmérnökire, akkor csak egy fajta érettségi volt. Úgy mentem egyetemre, hogy azt se tudtam mi a deriválás és integrálás. Mégis jobban teljesítettem mint akik olyan gimnáziumból jöttek, ahol emelt óraszámban tanulták a matematikát. Négyesre szigorlatoztam belőle. Pár éve megcsináltam az Msc-t is, ott se volt gond.
2022. jan. 1. 22:21
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 2017-ben kezdtem, akkor még nem kellett emelt.

Sima közép matek és fizika alappal mintatanterv szerint haladtam, és időben végeztem, ráadásul nő létemre.

Fontos a reál véna, nagyon sok tárgy tömény fizika, a számításokhoz meg kell a matek. De amit az emelt pluszban adna, az benne van az egyetemi tananyagban, szóval megtanulható. Annyi, hogy aki emelttel megy, az ebben néhány óra erejéig előnyt élvez.

2022. jan. 1. 22:24
 9/23 anonim ***** válasza:
67%
Én 4es matekkal mentem, első èv végén majdnem kibuktam de osszeszedtem magam ès mèrnök lettem. Készültem egyetemi anyagból, netről, külföldi anyagokból is akàr, ès mèg magán órákra is eljártam zh felkèszìtèsekre. Igazából evvel csak arra akartam célozni,hogy hozzàállàs kérdése.
2022. jan. 1. 23:45
 10/23 anonim ***** válasza:
50%
Hozzátennem még, hogy az első matek vizsgám harmadikra lett meg minimum ponttal, az utolsó meg jeles lett. Talán egyedül nekem.
2022. jan. 1. 23:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!