Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most mi a fenét csináljak? :S

Most mi a fenét csináljak? :S

Figyelt kérdés
Februárig ugye be kell adni a jelentkezést a 2011-es évfolyamra. De én teljesen és tökéletesen mindenkinél tanácstalanabb vagyok. Pedig annyit gondolkodtam rajta, tényleg. De egyszerűen nem jutok dűlőre. Van 5 olyan szak ami kb. ugyanannyira érdekel. Őszintén legszívesebben az összeset elvégezném, de kb. 35 éves lennék mire végzek, és még mindig nincs munkám. De képtelen vagyok dönteni:S Elmondom, hogy most hogy állok. Szóval,a lényeg, hogy újságíró szeretnék lenni. (Tudom, hogy a nagy többségnek megvan erről a véleménye, de ti csak ne foglalkozzatok vele, hogy el tudok-e helyezkedni, az az én dolgom, aki cseszegetni jön, fordulhat is vissza.) Leírom mik azok amik érdekelnek: nemzetközi tanulmányok, magyar, történelem, politológia, társadalmi tanulmányok. Na most szerintetek?:S Mi a jó fenét csináljak? Én az összeset akarom. Hogy döntsek? Úgy érzem, hogy mindegyik kellene ahhoz, hogy minél tájékozottabb legyek és, hogy a munkámban minél jobb legyek. Segítsetek kérlek. Köszönöm
2010. szept. 7. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyiket se válaszd. Ami neked kell az a kommunikáció és médiatudomány szak, itt lesz később újságírás szakirány. Lehetőleg Kodolányin vagy BKF-en. Bárki bármit mond, ezen a két helyen a legjobb ez a képzés, innen nem egy olyan ember kerül ki, aki viszi is valamire a médiában, újságírásban. És az oktatók is a szakmában forgó, neves szakemberek.

Nem azt mondom ezzel, hogy a többi főiskola, egyetem ilyen irányú képzése semmit sem ér, csak azt, hogy kevesebb olyan ember kerül ki ezekről a helyekről, akik tényleg viszik is valamire. (tisztelet a kivételnek)

2010. szept. 7. 17:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, h. írtál, persze tudok a komm.ról is, de nekem az nem kell. Úgy értem, amit ott tanítanak, azt munkahelyen is meg tudom tanulni, a gyakorlat sokkal fontosabb. Nekem inkább az lenne a lényeg, hogy minél tájékozottabb legyek, sokmindenre legyen rálátásom. Nem tudom értitek-e?:s
2010. szept. 7. 18:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Nemzetközi tanulmányokra tudtommal nem olyan egyszerű csak úgy bejutni, a magyar szép és jó, de nem biztos, hogy sokat fog segíteni (persze fontos, hogy sok minden "klasszikust" és kevésbé klasszikust elolvass), a történelem nem rossz, de önmagában lehet, kevés, párhuzamosan mondjuk végezhetnéd mellette a politológiát (bár annyira nem ismerem ezeket a szakokat, lehet, hogy nem férnek be, mert túl sok az óra), illetve a társadalmi tudományok sem rossz. De mindent tényleg nem lehet. Amúgy nem tudom, máshol hogy megy, de nálunk bejöhet bárki az előadásokra, szóval ami nem szeminárium vagy gyakorlat, arra nyugodtan besétálhatsz vadidegenként :D Így be tudsz járni esetleg bizonyos órákra, ha nem akarsz/tudsz mindent bevállalni.
2010. szept. 7. 23:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a magyarral, meg a törivel nem lesz nagy rálátásod a dolgokra! Hagyományos bölcsészszakok...inkább a többivel próbálkozz.

Én nem ilyen területen, de most diplomáztam .

Az ember nagy reményeket táplál a felsőoktatás iránt, aztán nem sokat kap .Vagyis nem azt ami igazán érdekli.

2010. szept. 9. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!