Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BGE-n, BME-n vagy az ELTÉ-n...

BGE-n, BME-n vagy az ELTÉ-n jobb a nemzetközi gazdálkodás szak magyar nyelven?

Figyelt kérdés
BME-ről nem tudok sokat, az ELTÉ-n vagy pár éve vannak gazdasági szakok szóval nem tudom mennyire stabil, BGE külker nyíltnapján voltam, igazából nagyon tetszett, nyugodt a környék de olvastam róla jópár kritikát. Szerintetek melyiket jelöljem meg 1.nek?

2021. dec. 29. 12:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%
ELTE-n gyenge a matek, a BME-n meg kemény ezen a szakon. Éppen emiatt azt döntsd el, hogy mi a további célod a diplomával, mert vannak olyan cégek, akik azt is nézik, hogy BME-s matekot tanultál vagy sem. Én most vagyok első éves a BME-en ezen a szakon, és jelentkeztem gyakornoknak multikhoz, januárban már kezdek is az egyiknél. Ott mondták, hogy a cég irányultsága alapján több helyen nem mindegy, hogy milyen matekot tanultál, náluk a BME-es előnyt jelent.
2021. dec. 30. 16:41
 12/18 anonim ***** válasza:
96%
Elte
2021. dec. 30. 18:28
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

-11-es kiegészítése képpen-

Az Eltén tényleg gyenge a matek, de jó kapcsolatai gannak, a BME-n erős a matek, a kapcsolatok viszont nem olyan jók a gazdaságin. A Corvinus mindkettőből a legjobb az országban ebben a szférában, ezért annyira kelendő a diploma.

2021. dec. 30. 20:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok segítséget❤ Ma voltam nyíltnapon és jó sokat beszéltek az angolról meg minden de 2. idegennyelv tanulásról semmit se hallottam. Valaki tudja hogy van-e lehetőség mellette 2.idegennyelvet tanulni? (Német a 2.idegennyelvem és olyan középfokú szinten vagyok szóval nem nulláról kezdeném)
2021. dec. 30. 21:22
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Az Eltén igen, ingyen.
2021. dec. 31. 09:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ki írta, hogy az ELTE-n gyenge a matek, de el van tájolva rendesen. Tóth Zsuzsanna Eszter féle staton és a Hajdú Ottó féle ökonometrián vért izzadsz, közel mérnöki szinten adják le az anyagot.

A BME fogalmam sincs milyen lett, miután a tanárok többsége átment ELTE-re, de a BGE-nél mindenképp keményebb, ahol 6 kredithez 2 előadás és 2 gyakorlat tartozik, a lemorzsolódás csökkentése miatt szerintem ilyen Kodolányi szinten lehet a BGE.

Corvinusra meg élveznek a HR-esek, bármit is tanítanak ott. Szóval szerintem:

BCE

ELTE

BME

BGE

2022. jan. 1. 15:34
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az ELTE-n tényleg durva a stat és az ökonometria. Szerintem az első kettő féléves matekra írták, hogy gyengébb. Az első félév az ELTE-n matekból nagyjából valszám és lineáris algebra. Másodikban van integrálás deriválás, többváltozós deriválás. Én ELTE-s vagyok de sok ismerősöm jár BCE,BGE-re és az a tapasztalat, hogy ott az első 3 félévben leadják a keményebb tárgyakat, míg az ELTE-n minden félévre jut olyan ami nehéz
2022. jan. 3. 17:44
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja, bocsánat, BCE,BGE-en nincs is Ökonometria nemzetközi gazdálkodáson, csak az Elte és BME-n :D
2022. jan. 3. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!