Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A továbbtanulásról szeretnék...

A továbbtanulásról szeretnék kérdezni. Megéri? Vagy inkább külföldi munka?

Figyelt kérdés

Elég sokat agyalok rajta, vajon megéri-e tovább tanulni. Gépészmérnöknek szeretnék tanulni (Szte-mk). Az a sok szenvedés ami az egyetemen lesz megéri?

Vagy inkább külföldi munkával jobban járnék?

A szakmám Gépgyártástechnológiai technikus

21/f

2021. dec. 27. 01:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
Attól függetlenül, hogy a mérnöki szakmák kezdenek itthon telitodni, ès màr azért teperni kell a jobban fizető meló helyekért, de mèg ìgy is azt mondom , hogy egy gepeszmérnök diploma megéri. Ha külföldre mész ha maradsz. Még ha nem is műszaki pályán dolgozol ès kimész netán külföldre akkor is előny, hogy van egy műszaki végzettséged. Ismerek pár embert aki 40 fele csinálta meg mert màr nehezen bírta a fizikai melót, és azért 20 èvvel az iskola pad után, munka mellett màr èn is azt mondom, hogy pokoli nehéz volt nekik.
2021. dec. 27. 09:19
 12/19 anonim ***** válasza:

Hogy valaki lapáttal járkál itt, híg kiválasztási eredményt lapátolni ide, az egy dolog, na de hogy tartálykocsival öntse a f*st immár nem az első kérdés alá, mint itt a #10, az már mégis csak sok. Mert a felsorolt témakörök kellenek, csak nem a kéttámaszú tartó kiszámolásának kontrájaként, hanem mellette.

a gépészet nem vonz, sőt, mivel villamos vagyok, középiskola eleje óta tradícionálisan lenézzük a gépészeket, de ami az egyetemi oktatást illeti, villamosságban az biztos, hogy a régi könyvek jobbak voltak. Mondjuk az 50-es évek eleje óta a jelenségek értésére helyezik a hangsúlyt, nem pedig a lexikális tudásra (más kérdés alatt persze pont ezt kifogásolják :D ). Nem nagyon hiszem, hogy a villamoskariak lennének ilyen partizánok. Tán a tiszteltelen hozzáaszóló nem fogta meg az egyetem lényegét.

2021. dec. 27. 12:28
 13/19 anonim ***** válasza:

Elég hülye kérdés.

A kövi ~50 évedből 3.5 év tanulás megéri, hogy több lehetőséged legyen a maradék 46.5-re?

Megéri külföldön sokkal nagyobb eséllyel indulni, ha úgy döntesz, hogy kimész?

A szakmunkás Józsiknak nem kell hinni, én is voltam az, mellette elvégeztem egy mérnöki képzést. Ég és föld a kettő életszínvonala.

2021. dec. 27. 12:29
 14/19 anonim ***** válasza:
Egy Élettel kapcsolatosan a kérdés nem így merül fel, hogy megéri-e. Az legfeljebb a második szempont lehet. Hosszú távon jól csinálni csak azt lehet, amihez az ember pozitívan viszonyul. És hosszú távon csak azt lehet csinálni, amitől az ember nem lesz alkoholista, vagy nem lesz idegi alapon szívbajos, vagy nem lyukad ki a gyomra. Azt kell eldönteni, miről szóljon az Élet. Mivel sajnos az átlag polgár az ébren töltött idejének nagy részét a munkával tölti. Ha piszkosul nem érdekel a gépészmérnöki munkakör-féleség, akkor ne azt válaszd, legyél birkapásztor vagy milliárdos gázszerelő. Ha a mérnöki munkakör érdekel, és egyúttal sokat is akarsz keresni, akkor, mint írták, a külföld egy lehetőség. Ez a tanácsom volna egy Élet végén.
2021. dec. 27. 18:04
 15/19 anonim ***** válasza:
...akartam még írni, az meg nem úgy működik, hogy 20-50 év megalapozásánál sokalljuk a 4-5 év tanulást. Az csak a tévéreklámban van, hogy vidám fiatalok a tengerparton sportkocsival száguldoznak kidagadő csöcsökkel az anyósülésen, és Fantát kortyolgatnak.
2021. dec. 27. 18:07
 16/19 anonim ***** válasza:

Ide is megosztva.

A 10-es válasz a gyengébbek kedvéért az általános és középiskolára vonatkozik, közoktatás részeként.

Logikus, hogy egyetemen többnyire szakmai tárgyakat oktatnak.

Minden jót.

2021. dec. 27. 19:57
 17/19 anonim ***** válasza:

13-as tudatlannak.

Ha ismernéd a fenti tárgyakat (10-es hozzászólás), akkor látnád, tudnád, értenéd, hogy minimum 20 tárgy a szakmai tárgyakkal is kapcsolatban van folyamatosan.

Akkor nem írtál volna butaságokat.

2021. dec. 27. 20:34
 18/19 anonim ***** válasza:
24%
Az egyetem egyetlen előnye, hogy lehet kapcsolatokat építeni l. Ha értelmes a társaság és nem távoktatás van. Illetve egyetemistákat szívesen felvesznek gyakornoknak vagy diákmunkára, mert nem kell utánuk sokat adózni. De úgy ennyi, nagyon drága az egyetemi "élet", én ezt spórolós emberként mondom aki killégiumban lakott. Plusz sok helyen alapból nincs semmilyen élet lol. A mérnöki szakokon sajnos nem tudom, mennyire jó az oktatás. Lehet hasonló szakmai tapasztalattal tényleg jobban járnál mint egy egyetemi szakkal.
2021. dec. 27. 20:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy jó szaktát csinálj még a mostani mellé, mondjuk villanyszerelő, jobban jársz
2022. jan. 4. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!