Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik a legkönyebben elvégezh...

Melyik a legkönyebben elvégezhető szak, ami diplomát ad?

Figyelt kérdés
2021. dec. 25. 01:45
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Így ne állj hozzá. Mi érdekel egyáltalán? Előbb ezt tedd tisztába.
2021. dec. 25. 01:53
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Ezzel a hozzáállással mind nehéz.
2021. dec. 25. 02:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Szeretnék diplomát, sok minden érdekel, de pl a real-hoz hülye vagyok, a human még úgy ahogy elmegy, de mondjuk egy elte btk biztos, hogy nehéz lenne. Szóval várom az ötleteiteket, kicsit most rátok bíznám magam.
2021. dec. 25. 02:25
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

A helyedben akkor valamilyen kisebb "falusi" egyetemre mennék, ahol alacsonyabb szokott lenni a ponthatár.

A reál/humán határ nem mindig olyan egyértelmű itt már: például pszichológia szakon (ami a legtöbb helyen a bölcsészkarhoz tartozik) anatómiát és statisztikát is kell tanulni. Talán a nyelvszakok azok, amik minden "reál" dolgot nélkülöznek, de ott is vannak nehezebb nyelvészetes tárgyak. Minden egyetem honlapján van információ, hogy adott szakon konkrétan miből áll a képzés, milyen tárgyak vannak. Most indult a felvételi jelentkezés, szóval lesznek még nyílt napok is januárban, körül tudsz nézni.

Mindenesetre olyan szakot válassz, amit nem csak úgy távolról és hunyorítva tartasz érdekesnek, hanem kész vagy arra, hogy min. 3 évig belemerülj.

2021. dec. 25. 03:30
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem biztos, hogy hülye vagy a reál tárgyakhoz. Én is azt hittem, majd, igaz pár év kihagyással, de szint emelőztem matekból, s most járműmérnökin vagyok, pedig anno állandóan jött a bukásértesítő. Szóval én is azt mondom, először gondold végig, az se baj igazából, ha dolgozol egy pár évet, tapasztalatot gyűjtesz, s utána mész egyetemre, ahogy én is tettem. Vagy tanulsz egy jó szakmát, plusz nyelveket. De annak semmi értelme, hogy egy kínszenvedés legyen az az egyetemesdi, szerintem.
2021. dec. 25. 04:13
 6/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a tanácsokat
2021. dec. 25. 07:05
 7/8 Data Scientist ***** válasza:
96%

Szerintem ezek a legkönnyebb szakok:

- Andragógia

- Közösségszervezés

- Sportszervezés

- Rekreáció és életmód

2021. dec. 25. 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Az jog a legkönnyebb.

Hiába ez egy oszthatatlan mesterképzés…

Persze le leszek pontozva, de egészen biztos vagyok benne, hogy így van.

Mivel rengeteg végezett jogász “jó csaj” van, aki a “dr.” miatt ment jogra, mindennap (!) bulizni járt és mégis sikeresen lediplomázott…

És nem, nem zsenik, akik buli mellett is jól tanulnak.

Diplomás jogászként is tipikus érvelési hibákon kapom Őket rendszeresen…

2021. dec. 25. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!