Melyik a legkönyebben elvégezhető szak, ami diplomát ad?
A helyedben akkor valamilyen kisebb "falusi" egyetemre mennék, ahol alacsonyabb szokott lenni a ponthatár.
A reál/humán határ nem mindig olyan egyértelmű itt már: például pszichológia szakon (ami a legtöbb helyen a bölcsészkarhoz tartozik) anatómiát és statisztikát is kell tanulni. Talán a nyelvszakok azok, amik minden "reál" dolgot nélkülöznek, de ott is vannak nehezebb nyelvészetes tárgyak. Minden egyetem honlapján van információ, hogy adott szakon konkrétan miből áll a képzés, milyen tárgyak vannak. Most indult a felvételi jelentkezés, szóval lesznek még nyílt napok is januárban, körül tudsz nézni.
Mindenesetre olyan szakot válassz, amit nem csak úgy távolról és hunyorítva tartasz érdekesnek, hanem kész vagy arra, hogy min. 3 évig belemerülj.
Szerintem ezek a legkönnyebb szakok:
- Andragógia
- Közösségszervezés
- Sportszervezés
- Rekreáció és életmód
Az jog a legkönnyebb.
Hiába ez egy oszthatatlan mesterképzés…
Persze le leszek pontozva, de egészen biztos vagyok benne, hogy így van.
Mivel rengeteg végezett jogász “jó csaj” van, aki a “dr.” miatt ment jogra, mindennap (!) bulizni járt és mégis sikeresen lediplomázott…
És nem, nem zsenik, akik buli mellett is jól tanulnak.
Diplomás jogászként is tipikus érvelési hibákon kapom Őket rendszeresen…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!