Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire éri meg diplomát...

Mennyire éri meg diplomát szerezni? Mennyivel ad több fizetést, több lehetőséget a diploma?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy kisgyermeknevelő szeretnék lenni, bölcsődében szeretnék dolgozni. A sulinkban (EÜ suli) van lehetőség oklevél szerzésre, (OKJ) kisgyermeknevelői szakmából. A kérdésem, hogy szerintetek, (illetve tapasztalaitok alapján) megérné ugyanebből egyetemi diplomát szerezni, vagy elég az OKJ?

2021. dec. 15. 21:22
 1/4 anonim ***** válasza:
98%
Először a bértáblát nézném meg, hogy mekkora a differencia, emellett az álláshirdetések között böngésznék, hogy milyen pozícióra milyen végzettség az elvárás.
2021. dec. 15. 21:25
 2/4 anonim válasza:
0%
Nincs semmi értelme. Diplomával kereshetsz 100-200 ezer forintot. Középiskolával kicsit többet. De én még olyan 8 osztályt végzettet nem láttam, aki ne sértődött volna meg halálosan, ha csak 500 ezret akartak neki fizetni (persze ingyen szállás és kaja mellett).
2021. dec. 15. 22:16
 3/4 anonim ***** válasza:

2. Tudsz ám nagyot mondani… max ha valami zűrös ügyben veszel részt, vagy esetleg valami jobb vállalkozásod van, keresel félmillát 8 általánossal… többnyire csak a közmunka ami marad.

Diplomával se fenékig tejföl az élet, de azért ne hasonlítsuk már a képzetlen betanított munkás kategóriához…

Kérdező tanulni mindenképpen megéri.

2021. dec. 16. 08:51
 4/4 A kérdező kommentje:
3-mas, igen nyilvánvalóan megéri tanulni én is így gondolom, a kérdés arra vonatkozott, hogy megéri e az említett szakon 3 évet tanulni, vagy bölcsödébe elég az OKJ-s oklevél is a kisgyermeknevelőnek.
2021. dec. 16. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!