Gimnázium után zenei pálya?
Köszönöm szépen!
Igazából gondolkodom, mert annyifelé mennék egyszerre. Fuvolázok, tavaly megkérdezték nem szeretnék-e zenei pályára menni, akkor még nem akartam, most viszont egyre jobban gondolkodom rajta. De emellett érdekelnek a madarak, érdekel a kertészet és egyszerűen képtelen vagyok dönteni. Mindemellett pedig a sízés, a sífutás is érdekel. Mások meg kérdezik, hogy nem szeretnék-e matematikus lenni, mert nagyon jól megy.
Úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok
4es vagyok. Ugy gondolom mindenképp gondold át hogy ezekben a szakmákban hol tudnál elhelyezkedni és hogy szívesen csinálnád e azt hosszú távon. Mik a nehézségei előnyei, meg tudnál e belőle élni? Milyenek az elhelyezkedési esélyek itthon és külföldön?
Egyébként én is fuvolázom és amit ezzel kapcsolatban tudok mondani, hogy a középsuli itthon még egészen jó is lehet Pesten és Kecskeméten. A felső oktatás viszont inkább külföld mert nincs érdemben igazán jó tanár itthon. Szóval ezt is vedd figyelembe hogyha nagyon magas szintre szeretnéd vinni külföldön tudod megszerezni jobban azt a tudást(sajnos ez sok szakmában így van nem csak zenében). Előbb utóbb elkerülhetetlen hogy tanítani kezdj és ha ebből akarsz megélni (jól megélni) előfordulhat hogy legalább 2 de 3 intézményben kell tanítanod és akár városok között kell ingázni. Plusz mellette vállalhatsz zenekarozást az is sajnos a legtöbb helyen nem fizet jól, viszont kiegészítésnek jó a tanítás mellé. A zenekarozás nagyon kemény meló ha jó helyre kerül az ember. Sok helyen durvák is nagy a hajtás kevés a szabad idő. De hogy jót is mondjak a tanítás könnyűnek mondható ha szereted a gyerekeket heti 25 órát tanítasz kb legtöbb helyen délután. Ugye egyesével foglalkozol velük így egész nyugis meg szórakoztató. A zenekarozás meg pezsdítő. Nagyon stresszes tud lenni de az élmény kárpótol. Azt tudom mondani hogy amiket írtál egyik sem sétagalopp itthon, viszont ha szereted, bármelyiket is, el fognak törpülni a nehézségek. És ezért lenne fontos megismerni a negatívumokat mert hamar észre veszed majd melyiktől veszi el a kedved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!