Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik középfokú informatikai...

Melyik középfokú informatikai okj-t válasszam, ami keresett?

Figyelt kérdés

gerinchalozati-rendszeruzemelteto-szakmai-kepzes/

Infokommunikációs hálózatüzemeltető szakmai képzés

Junior frontend fejlesztő szakmai képzés

Junior-java-backend-fejleszto-szakmai-kepzes/

Junior szoftvertesztelő szakmai képzés

2021. dec. 4. 21:33
A kérdező szavazást indított:
informatikai képzés
tanfolyam
5 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Inkább az állóképességedet fejleszd a kapálással. Többre viszed vele, mint az ilyen gyengéknek való munkával.
2021. dec. 4. 21:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Milyen iskolában? Milyen formában?

Iskolarendszerű, nappali? Iskolarendszerű, esti? Iskolarendszeren kívüli?

Milyen hosszúak a tanfolyamok?

Nekem az (eredeti formájában már nem létező) szoftverfejlesztő OKJ-val vannak nagyon rossz tapasztalataim (S-L suli, iskolarendszeren kívüli).

2021. dec. 4. 22:05
 3/14 A kérdező kommentje:
Okj tanfolyam lenne,.... Nem éri meg egy okj se egy nőnek?
2021. dec. 4. 22:37
 4/14 anonim ***** válasza:

Azt értem, hogy OKJ, de azon belül:

Iskolarendszerű, nappali? Iskolarendszerű, esti? Iskolarendszeren kívüli?

Én is OKJ-t végeztem. Mi köze mindennek a nemedhez? :)

2021. dec. 4. 22:44
 5/14 anonim ***** válasza:
Java backend.
2021. dec. 4. 23:22
 6/14 anonim ***** válasza:
Ezek közül szerintem az Infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus szakma az, amelyhez OKJ szintű végzettség szükséges. A programozói munkákhoz BSc-t kér a legtöbb cég. Ha mindenáron programozni akarsz, akkor a front-end fejlesztő az, amibe diploma nélkül bele lehet ugrani, jó referenciákkal, így ebbe kezdenék bele.
2021. dec. 5. 01:26
 7/14 A kérdező kommentje:
Iskolarendszeren kîvüli képzésben tanulnék, front-end fejlesztő 20alkalom elmélet, 20 óra gyakorlat... Majdnem 400ezer forintért. Nem lehet távoktatásban külföldön tanulni ingyen?
2021. dec. 5. 11:15
 8/14 anonim ***** válasza:
freecodecamp.org
2021. dec. 5. 11:25
 9/14 anonim ***** válasza:

Iskolarendszeren kívüliek nagyon rosszak.

Eleve rövidek és arra mennek, hogy a legtöbbet átrugdossák, a magas bukási arány nem néz ki jól.

Nálunk anno a S-L-nál az oktatóink se voltak éppen a szakma csúcsai. (Ehhez képest a sokat szidott egyetemen gyakran vannak olyan gyakorlatvezetőink, akik mellékesen senior fejlesztőként dolgoznak valahol.)

Nem is tudom, ma mi javasolható... De az biztos, hogy nem az iskolarendszeren kívüli (=tanfolyami jellegű) OKJ, ha kódolásról van szó.

2021. dec. 5. 11:30
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sajnos már egyetemre nem járhatok. De ha az okj nem egy jó választás ezen a területen, azt is megértem.
2021. dec. 5. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!