Okj gazdálkodás menedzsmenthez?
Gazdálkodás menedzsment szakra akarok menni egyetemre, és szeretnék előtte okj képzést elvégezni, mert nagyon jól jönne a 32 többletpont. Azt olvastam valahol, hogy a felvin fent van a lista, hogy melyik okj-t fogadják el az adott szakhoz, de én nem találtam. Azt tudom, hogy az 54,55-ös számúakat, de ettől konkrétabbat nem láttam. Esetleg személyes tapasztalatot is szívesen fogadnék, hogy ki melyiket végezte el, mennyire volt nehéz vagy mennyi ideig tartott.
Előre is köszönöm:)
Már megszűntek az okj-k. Korábban voltak pár hónapos képzések,de már több évesek vannak, felnőttoktatásban.
Jobban jársz, ha csinálsz 2 emeltet. Könnyebb, kevesebb idő. PL töri-matek, töri-nyelv, nyelv-matek.
Megszűntek az okj-k?
Azta, úgy látszik nagyon rosszul vagyok informálva. Köszi.
#1 vagyok. Igen,megszűntek. Felnőttoktatássá alakult át a rendszer, rengeteg régi okj megszűnt, kisebb lett a választék. A pár hónapos képzéseknek már annyi, 2-3 évre kell számítani kb, de annyit meg nem ér a legtöbb.
#3-nak igaza van, foszkról tudsz majd jelentkezni bsc-re. Ha 5-ös jeggyel végzel,akkor 400 pontot kapsz a felvételin. (Nem vagyok benne biztos, de az adott egyetemen tudsz vele tovább menni bsc-re,ahol a foszkot is csináltad ) Így kb úgy jössz ki,mintha emelteztél volna és emiatt mentél volna később egyetemre. Kb 1 évvel lesz hosszabb a képzés így,sok tárgyat el tudsz fogadtatni alapon.
Köszönöm szépen a segítséget!
Én azt hittem ilyen pár hónapos okj képzés is elég, de ha csak ezek az 1-2 évesek jöhetnek szóba, akkor tényleg felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!