Jogász szak mellett valamelyik gazdasági szak levelezőn?
Sziasztok 11. osztályos tanuló vagyok és már régóta tudom, hogy jogra szeretnék menni de az utóbbi időben elgondolkoztam azon is, hogy akár a jogász szak alatt vagy utána egy gazdasági szakot is elvégezzek.Az erőssegem a történelem meg az idegen nyelvek.
A nemzetközi gazdálkodást néztem ki magamnak vagy a gazdálkodás és menedzsmentet.
1.Szerintetek jogi kar mellett elvégezhető levelezőn a fent említett képzések egyike vagy jog után próbálkozzak vele?
2.Jogász diploma mellé milyen második diploma illik?
Jogot 120%-kal nyomd meg, vagyis jó tanulmányi eredmény mellett csatlakozz diákszervezetekhez, ésegyél bennük aktív, menj erasmusrsa, járj versenyezni, otdk, tdk fontos, angol c1-c2, másik nyelv legalább b2 legyen, és harmadévtől már legyél gyakornok, demonstrátorkodj is.
Ha ezt megcsinálod, garantáltan nemesz időd másik szakra, és nagyon jó CV-d lesz végzésére, sok helyre be fognak hívni.
Gazdasági szakot munka mellett lazán elvégzed, majd ha kialakul mivel akarsz foglalkozni. Mert lehet a családi jog fog érdekelni, amihez pl. egy pszichológia jobb válaaztás. Gazd szak és jog. ált. pénzügyi, adózás területen hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!