Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez jó indulásnak számít?

Ez jó indulásnak számít?

Figyelt kérdés

Orvos szeretnék lenni, közel 6 éve..sokszor elbizonytalanodtam már, de most már biztos vagyok abban, hogy ezt szeretném..Most kell gimnáziumot választanom, és úgy tűnik, hogy a Teleki Blanka Gimnázium lesz, mégpedig a biológia tagozat. Ott emelt óraszámba van biosz:) Szeretnék egy angol nyelvvizsgát, még a gimnázium alatt..és emelt biológia, és kémia érettségit tenni..még szerencse, hogy "egyenlőre" ezekből 100%-os vagyok, és ezek a kedvenceim..=) Utána az orvosi egyetemre szeretnék jelentkezni, még pedig a Semmelweis Egyetemre..oda jár, egy ismerősöm, az orvosira, lehet,hogy ő tud majd segíteni a felkészülésben..De tudom, hogy kőkemény felvételi van..és ettől nagyon tartok..

Szerintetek, akkora Teleki, biosz szak jó választás?

És, igen, azt is tudom, hogy MO-on nem jó az orvosi fizetés..de ez nem igazán foglalkoztat..nem ezért akarok orvos lenni:/

Hogyan tovább? Angol nyelvvizsga az jó ? Vagy milyen nyelv a legkedvezőbb?

2010. szept. 4. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Én kilencedikes vagyok, a nyiregyi Krúdy Gyula Gimnáziumban, szintén biológia tagozaton. Ide is nehéz bekerülni, nem hittem volna, hogy sikerül, mert én nem vagyok valmai hűde jó tanuló. De megpróbáltam, bekerültem, és örülök. Angol nyelvvizsga mindneképpen kell, én azt hallottam, hogy orvosin sok könyvet csak angolul lehet megszerezni.
2010. szept. 4. 13:03
 2/4 A kérdező kommentje:

uh:// Hát akkor mindenképp kell az angol..:)) köszi a választ^^

Jöhetnek még(:

2010. szept. 4. 13:09
 3/4 anonim válasza:
47%
Én is továb tanulás előt álok és orvosi álomal és ismerőselim szerint a 0-dik éves 2 tannyelvü sulikat ajánján főleg az Angol-Latin szakot
2010. szept. 4. 18:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát én úgytudom a kéttannyelvű sulikban nincs minden évben biosz, kémia. Az pedig nagyon fontos...! Latint pedig felesleges tanulnod, mert egyetemen csak a szakszavakat kell tudnod.
2010. szept. 5. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!