Hogy működik az érettségi és a továbbtanulás?
Nem szó szerinti kérdés.
Végzős vagyok és még csak annyit tudok, hogy az informatika/biológia területén szereték elhelyezkedni. Ha most év végén csak a közép informatika/biosz érettségit teszem le, akkor soha többet nem mehetek emelt infó/biosz érettségire suli után? A programozás része gyengén megy és jelenleg a többi tantárgyra szeretnék koncentrálni, hogy elérjek mindenből egy minimum négyest. Biosz meg magától értetődő.
Érettségi után egy magántanárral szeretném megtanulni a programozást és talán ezen az irányon elhelyezkedni/tovább menni, a bioszt pedig értem és megy is, csak mivel mindenre is tanulok így több idő kell nekem a biológiához, hogy mindent megjegyezzek.
Abban gondolkodok, hogy kihagyok egy/két évet suli után és közben dolgozok meg tanulok. Viszont így akkor lehetséges, hogy felvegyenek egyetemre, ha jelentkezek? Külföldi egyetemek esetleg?
De,mehetsz érettségi után is még érettségizni,csak az fizetős (nem tudom a pontos árát,de kb.30-40 E Ft körül van).
"Viszont így akkor lehetséges, hogy felvegyenek egyetemre, ha jelentkezek?"
Persze,lehetséges,csak az érettségi legyen meg. Más 40 évesen felvételizik egyetemre.
"Külföldi egyetemek esetleg?"
Az EU-n belül bármely országba mehetsz egyetemre,azonos feltételekkel,mint az adott ország diákjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!