Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Anglisztika szakra milyen...

Anglisztika szakra milyen tantárgy kell?

Figyelt kérdés
Anglisztikára szeretnék jelentkezni, ELTE-re ... úgy tudom 399 lesz a ponthatár... a 80 pluszpontom meg lesz, a kérdés,hogy ha magyar középszinttel meg angol emelttel megyek az jó?? mármint választható az angol mellé a magyar,ugye?? ja és ha már így összejöttünk,ki tervezi még hogy jövőre anglisztikás lesz az ELTE-n?:)
2010. szept. 3. 16:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Először is, nem tudhatod, mennyi lesz jövőre a ponthatár, és az ideiből sem lehet kiinduln, emelkedhet, zuhanhat akár 50-60 pontot is (volt már rá példa más szakon). Szóval tanulás, tanulás, nyelvvizsga, jó jegyek, emelt angol jöhet, aztán reménykedj, hogy a többieknek kevesebb pontja lesz.
2010. szept. 3. 16:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nos. Az egyáltalán nem biztos ám, hogy 399 lesz a ponthatár, mert ez ugye a jelentkezők pontszámától függ. Ha a meghatározott keretszámú (teszemazt 200) emberke 480 ponttal felvételizik, akkor bizony 480 lesz. No de ez elég extrém eset lenne, szerintem nem nagyon fog változni, csak azért mondom, hogy ne lepődj meg, ha esetleg mégsem annyi lenne :)

Felvin megtudod nézni az adott szak felvételi követelményeit, anglisztikára ugye KÖTELEZŐ az angol emelt, ha duplázni szeretnél választhatod még mellé a következőket: francia v. latin v. magyar v. német v. olasz v. orosz v. spanyol v. történelem

Én pl. a törit dupláztam, az jobban sikerült :)

2010. szept. 3. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!