Hogyan tudnék önállóan tanulni angolul?
Vegyél szótárakat és tankönyveket.
Az #1 válasza butaság, mivel a telefonos appok a lehető legrosszabb ötletke tanulásra. Legfeljebb gyakorlásra lehetnek jók.
Beszeljangolul.com
BBC Learn English - Follow me
Szinteded megfelelő cikkek olvasmányok egészen felsőfokig.
Duolingo szerintem a legnagyobb parasztvakítás. Színes, szagos de sokat nem ér vagy legalábbis anno sokat nem ért max egy ismerkedéshez volt jó.
C1 és középfog között inkább a nyelvtan sokkal jobb használata, a szókincs nagysága és beszédbeli magabiztosság van. Tehát ezek már szerintem inkább magántanáros dolgok. Legalábbis a beszéd és a nyelvtan helyessége.
Keress külföldi emberkét lehetőleg angolt aki hajlandó veled beszélni és ezekre odatud figyelni.
"Vegyél szótárakat és tankönyveket."
Ez a nagy igazság. Bármelyik kurzus advanced kötete jó erre a célra.
Aztán #5-nél van a másik nagy igazság, egyedül tanulva írásban fejlődsz, szóban meg inkább romlasz.
Keress C1-es munkafüzeteket, tankönyveket, online szószedeteket és gyűjtsd ki az ismeretlen szavakat egy szótárfüzetbe majd tanuld meg. A közép és a felsőfok közti legnagyobb különbség a szókincsben van, ha azt bővíted akkor már haladsz.
A "Let's discuss it!C1" könyvet és az Exam fright killer C1-es verzióját tudom ajánlani önálló tanuláshoz.
Plusz olvass tudományosabb jellegű cikkeket angol nyelven, halgass ilyesmi podcasteket (pl.: BBC, New York Times), ezek a listeingben sokat segíthetnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!