Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kiszámolná nekem vki a tanulmá...

Kiszámolná nekem vki a tanulmányi és érettségi pontjaimat, ha tegyük fel mindenből 3-as vagyok? LÉCCI!

Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 21:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Hú de nagyon sok egóban dús kis pacsirta csipog itten. Nem baj, öregedtek majd vagy 10 évet, és (bár most úgyse hiszitek el), ti is elkezditek hasonlóan látni a világot.

„Az esélyt mindenki megérdemli, és gondolom az egyetemednek sem árt a költségtérítésesekből befolyt összeg.”

Hát, a költségtérítésesekből befolyt összeg az bizony nem árt, de az még többet használna, ha nem kellene sok száz államis hallgatót felvennie olyan szakokra, ahova annak előtte csak 20-30-50 embert vettek fel. 1990 óta 4-5-szörösére nőtt a felvett hallgatók száma (miközben a középiskolások száma csökken). Míg ma 40 végzős gimnazistából felvesznek kb 5-6-ot állami szakra, addig ez a szám 20 éve kb 1 volt. Ugye senki sem hiszi el, hogy valamiért hirtelen ötszörösére nőtt a tehetséges, rátermett emberek száma?

Most képzeljétek el, mi történik, amikor betódul sok motiválatlan, olykor segghülye, szinte olvasni is képtelen egyén az egyetemre. Hát először is, nem értik, hogy mi van. Ugyanakkor ők vannak többen, hangosak, verik az asztalt, hogy a tanár a hülye, ergo szépen nyomást gyakorolnak, hogy kicsit könnyebb legyen a vizsga, kicsit kevesebb legyen a latin szó, 3 helyett 6 alkalommal lehessen újra próbálni a vizsgát, stb. Ici-pici lépésekkel lazítják fel a követelményt, vagyis az oktatás szintjét.

És ez hosszú távon árt nekik, és az egyetemnek is.

„Talán abból van a laptopod, amiről írsz.”

Egy sok éves használt gépről írok, amit már eleve használtan vettem a vaterán. Nem olyan magas ám a fizetésem, mint hiszed.

„A tiszteletet pedig kijár mindenkinek!”

Szerintem meg ki kell érdemelni.

„csak annyit mondok h nem muszály ott tanítani ha nem bírod a "gyökereket"..”

A muszáj pontos j. Egyébként kutató vagyok, és szeretek tanítani, ha az általam elmondottak érdeklődő fülekre találnak. Csakhogy ha bemegyek órára, akkor sok unott arc, legyünk már túl rajta, stb. Mintha kínoznánk azzal, ami elvileg a saját önként vállalt, szeretett tudománya.

„Azt is elárulhatnád, hogy vesznek el köztük a tehetségek? Megeszik őket?”

Mondok egy életszerű példát. Gyakorlat, felteszek egy egyszerű kérdést, ami a fél évvel korábbi vizsgán a legminimálisabb 80 fogalom listáján volt, amit ha valaki nem tud, akkor még kettes sem lehet. A gyakorlat feltétele, hogy ez a vizsga meglegyen, szóval talán jogosan feltételezem, hogy mindenki tudja a választ, hiszen ez egyetem, itt nem lehet állandóan az alapoktól újrakezdeni, mint a dedóban. (Egyébként a lista publikus, és állandóan hangsúlyozzuk, hiszen az alap szakszavak definícióit tartalmazza, ami nélkül egyszerűen nem érthetőek a magasabb szintű órák.) Ez a dolog mellesleg az életben (ott, ahova majd ők is kirepülnek, és diplomás kutatók lesznek) használt, harminc éve létező alap technika. Elhangzik a kérdés, senki nem tud semmit. A gyakorlat szerdán van, előtte már volt hétfőn egy kis bevezető kötelező előadás, amin ez a fogalom előkerült, mellesleg ki lett adva egy 15 oldalas anyag, hogy olvassák el szerdára, és abban is le van írva. Az emberek felénél még a kiadott anyag sincs ott, egy részük nem is hallott róla, gyakorlat előtt rohan el fénymásolni. Annyira nincsenek képben, hogy hiába bíztatom őket, hogy nézzenek bele, azt se tudják, hogy a 15 A4 oldalnyi füzetkében hol keressék.

Az egyszerű fogalom felidézése kb 5, olykor 10 percet vesz el az életünkből, holott elmondhattam volna olyan dolgot is, ami új, és hiába nem tűnik soknak ez az 5 perc, ilyenekből tevődik össze az egész. Állandóan ismételni kell a rég tudott(-nak vélt) dolgokat. Közben hátul röhögcsélés, mindent kétszer kell elmondani, és még így is van, aki képtelen megcsinálni egy feladatot. Szóval ha egy ilyen csoportban van egy tehetséges diák, akivel lehetne haladni, nekem akkor is a többihez kell igazítanom a tempót, mert különben még annyit se értenek meg, mint egyénként.

Na ezt jelenti, hogy elvesznek a tehetségesek.

2010. szept. 4. 00:52
 22/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, szívemből szóltál.
2010. szept. 4. 01:52
 23/28 anonim ***** válasza:

Oké, fegyverétől fosztott katona vagyok.

Már csak annyi maradt meg nekem, ha nem is tiszteletadás, de legalább, ha nem muszáj, ne sértsünk meg a másikat.

2010. szept. 4. 09:44
 24/28 anonim ***** válasza:
Viszont ezt lehet másképpen is kezelni. Amikor én jártam egyetemre, gyakran találkoztam olyan diákokkal, csoporttársakkal, akik nagyon nem voltak képben. Nagyjából velük nem foglalkozott a tanár. Úgy értem, ami alap az alap, és tudni kell, ha valaki nem tudja, az az ő baja. Szerintem ez tanárfüggő, egyszerűen dönts el ki élvezzen nálad prioritást. Más kérdés, hogy a "gyökerek" túlnyomó többségben vannak...
2010. szept. 4. 12:43
 25/28 anonim ***** válasza:
*döntsd
2010. szept. 4. 12:44
 26/28 A kérdező kommentje:
Na ez az a pont amikor a tanárok nagyrésze a diplomájukat lobogtatva(tisztelet a kivételnek)azt hiszi h mindennél és mindenkinél okosabb lenne.Hát ez hatalmas tévedés.Nekem már volt szerencsém találkozni életem során olyan tanárokkal,akik segghülyék voltam alapból is,hát még a saját tantárgyukhoz.Egy szakmunkást végző emberrel néha értelmesebben lehet kommunikálni,mint egy diplomással.Az egyetemeken ugyanis nem azt és nem úgy tanítják a diákokat ahogy kellene,nem az életre nevelik a tanulókat.A tanári fizetés miatt meg szerintem nincs ok panaszra.Tapasztalatból tudom.Nekik nem kell 12 órázni,jó ha 6-7 órát dolgoznak.Meg aztán nem mindenkinek adatik meg,hogy tanuljon...bocsika.Mert ugye ez a rohadt rendszer úgy van kitalálva,hogy már csak a gazdagoknak van lehetőségük taníttatni a gyermeküket.Ismerek én olyan diákot akit úgy rúgdostak át érettségin...na és most minek tud tanulni?JOGÁSZNAK!Mert ugye a pénz beszél.Mielőtt legyökereznéd a saját diákjaidat,rájöhetnél h Te sem értesz mindenhez...talán bíztatni kelle őket,és nem lenézni.Még jó ,hogy nem mondod a szemükbe,hogy igen Te egy gyökér vagy!Bár kitudja na mind 1.Nem tartozol nagyobb kasztba,mint bármelyik más ember.Szóval ha szerinted síkhülye emberek kerülnek az iskola padokaba,akkor az azért van,mert az anyuci,apuci odanyomja a suskát még ha tökfej a gyerek akkor is,és már mehet is jogásznak.De mondom nem kell azért félni,vannak olyan tanárok,akikre még a wc pucolást se merném rábízni,nem hogy a tanítást.Szerintem ezt mérlegeld egy kicsit.Ja,és majdnem elfelejtettem írni,ahelyett,hogy mások szövegét bújva a helyesírási hibákat keresnéd,rájöhetnél,hogy nem vagyok tökéletes úgy, ahogy Te sem.Emberből vagyok.Tévesztettem egy apró hibát...ez aztán a főben járó bűn.Bár nem volt szándékom beszálni a vitába,sem veszekedni,mert nem az a fajta vagyok,de ezt muszáJ!!! volt leírnom.
2010. szept. 4. 13:52
 27/28 anonim ***** válasza:

Ezzel a rendszeres szöveggel nem értek egyet. Mióta világ a világ, és a civilizációnk már kiforrta önmagát, azóta van protekció, elnyomás, felnyomás, átnyomás. A környezetemben élő tehetséges emberek, bár nem volt sose pikszisben, de boldogok, sokan azt csinálják, amit szeretnek, és élvezik az életüket.

Érdekes dolognak tartom viszont, hogy a kevésbé kvalifikáltak, akiknek nem jött össze az élet, ők azonnal a r*h*dt zsidóznak(már elnézést), a rendszert emlegetik, ami elnyomja őket, stb. Küzdeni, küzdeni, és azután is küzdeni, és akkor viheti valamire az ember. Rengeteg munka kell a sikerhez.

Fizetni kell az oktatásért? És? Az EU-ban talán itt lehet a legolcsóbban tudáshoz jutni, amit sajnos sokan nem használnak ki megfelelően, és elhülyéskedik.

200.000 HUF egy félév? Oké, mi gyengébb gazdasági légkörben élünk, de ez akkor se sok. Ha drágának találod a tanulást, gondolj bele milyen drága lesz az élet nélküle... (nem idéztem pontosan, de azért a lényeg érthető)

2010. szept. 4. 14:07
 28/28 A kérdező kommentje:
Na és a tisztelet tényleg mindenkinek kijár!Én tényleg normálisan kérdeztem,erre meg letámadnak...ezt nem értem.Én mehetek a mekibe pultosnak a 3-as átlagommal,de a ketteseket tárt karokkal várják az egyetemeken,mert ugye ha van pénzed akk bármit megtehetsz.Hát ez itt a nagy ki**szás.Meg nem azt kérdeztem,hogy hova menjek dolgozni,amit ugye egyesek nem értettek meg...na nekem ez a véleményem...am már tárgytalan a kérdésem,szóval én itt be is fejeztem.Ha akarjátok folytatni akkor nyugodtan,de én ezt a gyakorikerdesek.hu-t sem ilyennek képzeltem,hogy itt ennyire lenézik az embert,holott csak informálódni szeretne.Nekem tényleg nem volt szándékom veszekedni...dehát az igazságtalanságot senki se hagyhatja szó nélkül.
2010. szept. 4. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!