Andragógia: művelődésszervezés! Milyen volt (sok kérdés)?
Engem nagyon érdekel az andragógia, azon belül is a művelődésszervezés.
Annak ellenére, hogy sokan írtátok, nehéz vele elhelyezkedni, mivel egyrészt ez egy új szak, másrészt Mo. nem elég érzékeny erre, én kitartok amellett, hogy, ha szívből tanulom, csinálom(majd),komolyan érdekel, akkor dolgozhatok fesztiválszervezőként, zenei napok szervezőjeként, vagy csupán kultúrális városnap megszervezője-, lebonyolítójaként.
Van itt olyan, aki (az idei első végzettek között) már dolgozik is valahol?
Vagy már dolgozott valahol? Mert, azért gondolom eddig másnéven fut(hat)ott ez a szak, mert eddig is szervezni kellett mindenféle programokat. És félreértés ne essék, engem az országok kultúrái érdekelnek minden mennyiségben, a többféle irányok, amiket családi rendezvények, vagy ifjúsági napok keretein belül tovább lehet adni a társadalomnak...stb. Nagyapám is népművelő volt, és nagyon szerette csinálni, és hiszem, hogy nekem is van tehetségem hozzá!
Kérlek számoljatok be, hogy Nektek, hogyan sikerült(lett e munka,tehetség kibújt e :) ), és, hogy milyen volt az a pár év a felsőoktatásban ezen a szakon!
Pesten melyik sulit ajánljátok? Idén érettségizem.
Idén végeztem ezen a szakon Szegeden.
A lényeg,h.már suli alatt is aktív legyél. GYAKORLATOT szerezz!!!Szegeden elég sok lehetőséget biztosítanak erre.
Valóban nem egyszerű az elhelyezkedés,(kifejezetten művelődésszervezőt nem sok helyen keresnek,bár én mindig találok valami ilyen állás az álláskereső oldslakon),de ha téged ez érdekel, és tényleg elhivatott vagy, akkor ne törődj a rosszmájú megjegyzésekkel.
Amúgy én most (jövő héttől:) megyek mesterképzésre (emberi erőforrás MA),mert engem meg az andragógia ezen ága/területe érdekel jobban..
Szóval ha neked ehhez még érzelmi kötelékeid vannak, és el tudod magad képzelni ilyesmi munkakörben, akkor HAJRÁ!!:)
Amúgy mi az elején 120-an kezdtünk és 30-an fejeztük be.kb.14 embernek lett 5 az államvizsgája...Szóval eléggé lemorzsolódtunk,sokaknak nem fogadták el a diplomamunkáját,ők csúsztak egy félévet.
A szegedi képzés ilyen téren elég erős..(persze soha nem hasonlítottuk magunkat egy mérnök szakoshoz, vagy TTK-shoz nehézség terén).
A pesti képzésekről sajna nem tudok:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!