Melyikkel könnyebb elhelyezkedni? Könyvtárinfó vagy politológia?
Egyik barátnőm végzett könyvtárinfón. Alig van kereslet erre, viszont arcpirítóan keveset fizet.
A politológia egy bizonyos szint felett már jó lehet anyagilag, de azokkal meg szerintem Dunát lehet rekeszteni mostanában.
A töketlenek semmivel nem tudnak elhelyezkedni, az életrevalók meg CEO-k lesznek andragógia szakkal is.
Az informatikus könyvtáros a szociológia mellett dobogós a legalulértékeltebb szakok versenyén. Ha átgondolod, az egész életünket könyvtár-szerű rendszerek között éljük: filmet nézünk a netflixen, zenét hallgatunk, youtube-ozunk, amazonon könyveket böngészünk stb. stb. Nagyvállalatokban is van olyan funkció (tudásmenedzsment stb.) amely katalógusrendszerek kialakításával stb. foglalkozik.
Egyszerűen csak mellé kell tanulni (elsősorban programozni, például webprogramozást) és vidáman hatalmas karriert lehet vele befutni.
A szociológia meg a másik kasszasiker, az egyik legfényesebb karrierlehetőséget kínálja az adattudomány / data science területén.
Bármelyik jobb, mint az n+1-edik “vezetés és szervezés” mesterszakosnak lenni.
Ui: a könyvtárinfón végzettek 80%-a szerint megérte ezt tanulni: [link]
Annak idején én is gondolkodtam ezen a szakon, sajnos végül nem kezdtem el. De amúgy hasznos lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!