A duális képzés mindenhol ilyen sz@r?
Nincs fizetés, több órát kell dolgozni,mint ami a szabályzatban van, és nincs elég kaja/reggeli idő. Továbbá nem nyúlhatsz szerszámhoz/eszköszhöz.
Mindenhol ezt kell elviselnie annak,aki manapság szakmát szeretne tenni?
Hogy érted azt, hogy nincs fizetés?
A duális képzésnél fizetés nincs, "csak" ösztöndíj, bár nem tudom, hivatalosan mi a neve. Nálunk a cégnél ez úgy működik, hogy a hallgatók a vizsgaidőszakban (a vizsganapokon kívül), illetve a szorgalmi időszakok közötti szünetekben dolgoznak. És minden hónapban kapnak ösztöndíjat, akkor is, amikor hozzánk nem járnak be a szorgalmi időszakban.
Ebédszünet ugyanannyi, mint az aktív dolgozóknak.
Szerszámhoz/eszközökhöz hozzányúlhatnak, de érdemi dolgot önállóan nem tehetnek vele, hiszen nincs meg hozzá még a szaktudásuk.
Nem értem hogy kényszeríthetnek túlórára, ha szerszámot se foghattok. Egyébként ezzel elég komolyan el kell számolnia a cégnek, ha az óráitok rendesen vezetve vannak, akkor a napi 8at nem haladhatja meg, mert abból gáz lesz, nálunk legalábbis így van.
Felnőtt emberek vagytok, ha valami nem tetszik, azt meg is lehet ám mondani, nem kell eltűrni, pláne duális tanulóként nem a kenyeretek múlik rajta. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor be is lehet panaszolni a duális kapcsolattartóval, hogy rakjanak át másik helyre, mert ez nem emberi.
Visszatérve a kérdésre, igen kezdetben elég rossz, de idővel jobb lesz, az volna a cél, hogy hasznosan töltsd az idődet, ha nincs más, akkor azzal hogy leülsz tanulni, de az hogy túlórára kényszerítenek az elfogadhatatlan.
Karosszéria lakatos szakról van szó.
És az a helyzet,hogy az igazgatóság (középiskolában) nem foglalkozik a tanulók más helyre tételével.
"Nincs fizetés"
Innen tovább nem is érdemes a kérdést olvasni, mert biztosan kamu. Mindig van fizetés duálisk épzésen. Lehet hogy nem "fizetés" a hivatalos megnevezése, de pénztbeli juttatást biztosan kapsz.
"több órát kell dolgozni" "Továbbá nem nyúlhatsz szerszámhoz/eszköszhöz."
Akkor hogy dolgozol? Megint kamu.
#4.
Jogod van azt hinni,amit akarsz.
Nem mindem gyakorlati helyen van ez a fizetés probléma,(elvileg másoknak álom és boldogság),
de a legtöbbel igen is ez van.
Legalábbis a helyeken,ahol én eddig voltam ezt tapasztaltam.
Telefonálni is fogok a kamrának ezügyben.
A szakmámba került.
"Telefonálni is fogok a kamrának"
És mit mondasz, kérsz két egész füstölt csülköt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!